Talvimerenkulun tutkimusrahoituksen haku on julkaistu

Trafi, Liikennevirasto sekä ruotsalaiset Sjöfartsverket ja Transportstyrelsen ovat tänään julkaisseet rahoitushaun vuonna 2019 toteutettaville talvimerenkulun tutkimushankkeille.

Rahoitushaun tarkoituksena on tukea hankkeita, jotka edistävät Itämeren talvimerenkulkujärjestelmän kehittämistä. Tällä hakukierroksella toivotaan erityisesti kauppalaivojen hinausjärjestelyihin, talvimerenkulkujärjestelmän tehokkuuteen ja taloudellisiin vaikutuksiin sekä jäissä kulkevien laivojen vaihtoehtoisiin polttoaineisiin liittyviä hakemuksia.

Suomalais-ruotsalaista yhteistyötä vuodesta 1972

Suomalaiset ja ruotsalaiset viranomaiset ovat yhteisrahoittaneet talvimerenkulun tutkimusprojekteja jo vuodesta 1972. Tutkimukset ovat toimineet muun muassa pohjana suomalais-ruotsalaisten jääluokkasääntöjen kehitykselle. Jatkuva tutkimus ja kehitystyö ovat välttämättömiä, jotta talvimerenkulkujärjestelmä voi vastata tulevaisuuden haasteisiin.

Määräaika hakemuksille on 14.9.2018 ja rahoituspäätöksistä tiedotetaan 20.10.2018. Lisätietoja, rahoitushaku ja hakemuslomake löytyvät Trafin nettisivuilta.

Lähde: Trafi

Jaa artikkeli
portofnaantali