15.01.2021

Wärtsilän SmartMove-ratkaisu ASC:n rahtialukseen

Wärtsilä Voyage on tuonut globaaleille markkinoille Wärtsilä SmartMove Suiten. Lippulaivatuote puoliautomaattiseen navigointiin sisältää yhtiön mukaan alan kehittyneimmät sensorit ja korkeatarkkuuksiset ohjausjärjestelmät. SmartMove Suite voidaan asentaa aluksiin jälkikäteen, ja sen avulla nykyiset alukset saadaan viritettyä uuden sukupolven ominaisuuksilla. Ratkaisulla saadaan lisättyä alusten turvallisuutta ja tehokkuutta.

Itsepurkavan 194-metrinen V American Courage -rahtialus.

Ensimmäisen tilauksen tuotteesta on tehnyt American Steamship Company (ASC), ja se on asennettu 194-metriseen, itsepurkavaan MV American Courage -rahtialukseen. Kyseessä on tähän asti suurin automaattiseen telakointiin kykenevä alus. Wärtsilän tuotetta on testattu aluksessa vuoden 2020 maaliskuusta lähtien

ASC:n emoyhtiö Rand-ASC Holdings LLC kertoo valinneensa Wärtsilän partnerikseen, koska yhtiö kykeni tuottamaan ratkaisun haastaviin olosuhteisiin. MV American Couragen reitti kulkee Suurten järvien alueella kiemurtelevalla, kapealla ja tukkoisella reitillä. Liikkumavara väylällä voi olla alle kaksi metriä, ja se sisältää siltojen alituksia. SmartMoven avulla telakointi toistuvilla reiteillä voidaan automatisoida, mikä vapauttaa miehistön muihin tehtäviin ja tuo myös kustannussäästöjä.

Rand-ASC Holdings LLC on Suurten järvien alueen johtava bulkkirahtipalveluiden tarjoaja. Tytäryhtiöidensä kautta sillä on käytössään 14 alusta, joista 11 on itsepurkavia.

Teksti: Tomi Kangasniemi

Jaa artikkeli