11.09.2019

Tallink on ylittänyt miljoonan matkustajan rajapyykin kolmena peräkkäisenä kuukautena

Matkustajamäärät kasvoivat kaikilla yhtiön reiteillä elokuuhun 2018 verrattuna. Rahtia kuljetettiin sen sijaan 3,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Tallinkin elokuun kokonaismatkustajamäärä oli 1 017 565 matkustajaa. Tämä on 2,5 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa. Matkustajamäärät kasvoivat kaikilla yhtiön reiteillä elokuuhun 2018 verrattuna.

Tämä oli konsernin ensimmäinen elokuu, kun yhtiön matkustajamäärä ylitti miljoona matkustajaa.

– Kesäsesonkimme on perinteisesti päättynyt elokuuhun, kun lomat loppuvat ja koulut alkavat. Miljoonan matkustajan rajapyykin ylittäminen juuri elokuussa on täten todella hieno saavutus, josta saamme olla ylpeitä, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtajaPaavo Nõgene.

Viro-Ruotsi- ja Latvia-Ruotsi-reiteillä matkusti ennätysmäärä matkustajia verrattuna aiempiin vuosiin ja Suomi-Viro-reitilläkin elokuinen matkustajamäärä oli yhtiön historian toiseksi korkein.

Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä oli 30 519, mikä on 3,2 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2018 elokuussa. Suomi-Ruotsi-reitillä kasvua oli kuitenkin 7,6 prosenttia..

– Kilpailu markkina-alueemme rahtiliikenteessä on koventunut viime kuukausina. Teemme kovasti töitä kehittääksemme rahtiliikennettämme vastaamaan tiukentuneen kilpailun haasteisiin ja varmistaaksemme, että voimme jatkossakin tarjota ensiluokkaisia ja kilpailukykyisiä rahtipalveluita. Esimerkiksi Suomi-Viro-reitin 16 päivittäistä lähtöämme tarjoavat rahtiasiakkaillemme toivottua joustoa, Nõgene sanoo.

Yhtiö kuljetti elokuussa 2019 lähes saman verran ajoneuvoja kuin vuoden 2018 elokuussa. Kuljetettujen ajoneuvojen kokonaismäärä oli 115 339. Kasvua viime vuoden elokuuhun oli 17 ajoneuvon verran. Suomi-Viro-reitillä ajoneuvoja kuljetettiin 1,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 elokuussa.

 

Jaa artikkeli