08.10.2020

Anglo-Eastern valitsi Wärtsilän online-koulutuksen

Maailman johtaviin laivanisännistöyhtiöihin kuuluva Anglo-Eastern kouluttaa väkeään suomalaisilla pilvisimulaattoreilla. Wärtsilä Voyagen simulaattoriratkaisuilla harjoitetaan Anglo-Easternin merihenkilöstöä eri puolilla maailmaa – sekä etänä että yhtiön koulutuskeskuksissa.

Hongkongissa päämajaansa pitävän Anglo-Eastenin koulutuskeskukset sijaitsevat Filippiineillä, Intiassa ja Ukrainassa. Näissä keskuksissa väkeä harjoitetaan Wärtsilä Voyagen Cloud Simulation Solution -nettiratkaisuilla, joita käytetään muun muassa navigoinnissa, suunnittelussa ja nestemäisten lastien käsittelyssä.

Anglo-Eastern operoi yli 600 kauppalaivan armadaa ja yritys työllistää maailmanlaajuisesti yli 29 000 merenkulun ammattilaista. Suuri laivanisännistöyhtiö ottaa ensimmäisenä käyttöön Wärtsilä Cloud Simulation -ratkaisut, jotka toimivat samoilla alustoilla kuin Anglo-Easternin fyysisetkin simulaattorit.

Yhtiöiden mukaan simulointikoulutus pilvessä ja etänä on osoittautunut erityisen arvokkaaksi asiaksi nykyisissä koronapandemian oloissa. Pilvikoulutus vähentää muutenkin eli pandemian väistyessä koulutettavien henkilöiden matkustuksen tarvetta.

Wärtsilä Marine Power -liiketoiminnan johtaja ja konsernin johtokunnan jäsen Roger Holm sanoi viime keväänä, että Anglo-Eastern käy hyväksi esimerkiksi merenkulun älykkäästä ekosysteemistä, joka ei tarkoita vain sitä, että alus liikkuu tehokkaammin. Holmin mukaan älykkäiden laivojen sijasta Wärtsilä tarjoaa älykkäämpiä laivastoja esimerkiksi pilvikoulutuksen simulaattoreilla ja FOS (fleet operation services) -ratkaisuilla.

Wärtsilä on tärkeä osa Anglo-Easternin digiharppausta

Anglo-Easternin toimitusjohtaja Bjorn Hojgaard sanoo yhtiön siirtävän jatkuvasti alusten hallinnan analogisia järjestelmiä älykkäille ja integroiduille digitaalisille alustoille.

– Visiomme on tarjota henkilöstöllemme kaikkein tuoreinta teknologiaa, joka tekee merenkulusta ja alusten liikennöinnistä entistä turvallisempaa ja luotettavampaa. Siirrämme yhä enemmän dataa pilveen, ja Wärtsilän pilvisimulaattorit ja muut ratkaisut sopivat tähän tavoitteeseen erittäin hyvin, Hojgaard kuvailee yhtiön digiloikkaa.

Anglo-Easternin koulutuksesta vastaava johtaja, merikapteeni Pradeep Chawla uskoo pilvisimuloinnin uusien työkalujen parantavan yhtiön 29 000 merenkulkijan harjoitusmahdollisuuksia.

– Kun merenkulun laitteet ja teknologia kehittyvät, säännöllisestä harjoittelusta tulee merelläkin samanlainen normitoiminto kuin se ilmailunkin piirissä jo on, hän aprikoi.

Wärtsilä sopi vuoden 2019 lopulla Anglo-Easternin kanssa viime mainitun operoimien yli 600 aluksen laivaston digitalisaatiosta. Nyt kerrottujen pilvisimuloinnin kauppojen lisäksi suomalainen teknologiakonserni on jo aiemmin toimittanut fyysisiä simulaattoreita Anglo-Easternin koulutuskeskuksiin.

Edelleen Anglo-Eastern käyttää Wärtsilän FOS (fleet operation services) -järjestelmiä alustensa älykkäissä liikennejärjestelyissä, jotka parantavat turvallisuutta, lisäävät toiminnan tehokkuutta ja vähentävät kustannuksia. Anglo-Eastern pystyy siirtämään FOS-järjestelmissä kerätyn aidon datan myös pilven koulutussimulaattoreille tai harjoituskeskusten fyysisille laitteille.

Teksti Markku Pervilä

Jaa artikkeli