13.11.2018

Annaleena Mäkilä jatkaa ESPO:n triumviraatissa

Euroopan merisatamien yhteistyöjärjestö ESPO on valinnut Eamonn O´Reillyn uudelleen järjestön hallituksen puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajana jatkaa Annaleena Mäkilä ja kolmikon uudeksi jäseneksi välittiin Zeno d ´Agostino.

Annaleena Mäkilä, ESPO varapuhemies; Eamonn O'Reilly, ESPO puhemies, Zeno d'Agostino, ESPO varapuhemies; Isabelle Ryckbost, ESPO pääsihteeri ©ESPO

Irlantilainen Eamonn O´Reilly toiminut järjestön puheenjohtajana kaksi edellistä vuotta. Suomen satamaliiton toimitusjohtaja Annaleena Mäkilä on puolestaan ollut ESPO:n (Europen Sea Ports Organisation) varapuheenjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Uutena jäsenenä valittu Zeno d ´Agostino on siviilivirassaan Italian satamaliitto Assoportin toimitusjohtaja.

Hallituksessa d ´Agostino korvaa UPF-Francen toimitusjohtaja Bernard Mazuelin, ehti työskennellä ESPO:n luottamustehtävissä neljän edellisen vuoden ajan.

Brysselissä pidetyssä kokouksessa O´Reilly muistutti siitä, että ESPO perustettiin 25 vuotta sitten edelleen kehittämään Euroopan yhteismarkkinoita ja jatkamaan vuoropuhelua eurooppalaisten teollisuusalojen ja etujärjestöjen välillä.

– Tänä aikana sekä EU että ESPO ovat muuttuneet jättiharppauksin. Satamorganisaation ensimmäiset 25 vuotta kuluivat lainsäädännön kehittämisessä, ja nyt on tullut aika panna nämä säädökset täytäntöön. ESPO:n tärkeä tehtävä on tuottaa jäsensatamilleen lisäarvoa esimerkiksi EcoPorts- ja PortinSight-hankkeiden ja nyt kymmenen vuotta täyttävän integraatiopalkinnon kautta, O´Reilly sanoi virkaanastumispuheessaan.

ESPO:n tämän vuoden pääteemana on ollut tehdä eurooppalaisista satamista parempia ja turvallisempia työpaikkoja kaikille.

Jaa artikkeli
portofnaantali