Joka toinen vuosi järjestettävillä messuilla on yli 40 näytteilleasettajaa. Messut on suunnattu merenkulun elinkeinolle ja laivaliikenteen ammattilaisille sekä startup-yrityksille, viranomaisille, merenkulkualan opettajille ja opiskelijoille. Messujen yhteydessä järjestetään myös konferenssi, jonka ohjelmassa on paneelikeskustelu, työpaja ja uratapahtuma.
Ensimmäisen päivän avauspuhuja ja toisen päivän Future Leadership and Forecasting -työpajan vetäjä on Alexander Avanth, digital intrapreneur and director of business innovation PTC Holding:ssa. Työpaja on suunnattu merenkulkuelinkeinon päättäjille ja se mahdollistaa johtajuutta ja strategiaa merenkulun digitalisoidussa tulevaisuudessa käsittävän roadmapin laatimisen.
Avanthin mukaan autonomisten alusten, yleisen tekoälyn (AI), geenimuuntelun ja bioteknologian kaltaisten teknologioiden vaikutukset usein häkellyttävät. Meidän täytyy pyrkiä hahmottamaan tulevaisuutta tavalla, joka on meille tutuin. Tämä tarkoittaa, että organisaation on kiireesti määritettävä tietojensa ja taitojensa vajavuudet, jotta se voi löytää oikeanlaisen strategisen liikekumppanin, Avanth jatkaa.
Konferenssin ensimmäisenä päivänä järjestetään paneelikeskustelu autonomisesta merenkulusta otsikolla Will autonomous shipping be reality and in what extent? Paneelikeskustelussa merenkulkualan johtajat jakavat näkemyksiään ja keskustelevat merenkulun tulevaisuudesta.
Ensimmäisen konferenssipäivän ohjelmassa on myös uratapahtuma. Tapahtuman järjestää Aboa Maren opiskelijajärjestö ENÅ (Elevföreningen vid Navigationsskolan i Åbo). Eri varustamoiden, yksityisten jahtien ja Suomen merenkulkuviranomaisten edustajat esittelevät uramahdollisuuksia ja keskustelevat työmahdollisuuksista yleisön kanssa.