12.10.2021

Costa Toscana lähti merikokeisiin

Meyer Turun telakalla valmistumassa olevan Costa Toscanan lähtöä merikokeisiin on odotettu hartaasti ja eilen illalla se sitten tapahtui. Hinaajina avustamassa Dunker, Helios, Hurtig ja Saturn.

Kuva Janne-Petteri Kumpulainen

Hinaajien avustamana laiva lähti telakalta ja tapahtumaa oli todistamassa YLE:n kuvausryhmä ja suuri joukko muita kiinnostuneita kerääntyi lähirannoille seuraamaan tapahtumaa. Merikokeiden arvioidaan kestävän noin viikon verran ja sen aikana testataan aluksen järjestelmien toimintaa. Merikokeiden aikana laivalla työskentelee noin 700 henkilöä.

Costa Toscana on vuonna 2019 Turusta luovutetun Costa Smeraldan sisarlaiva. Nimensä mukaisesti alus tarjoaa matkustajille Italian kuuluisan alueen parhaimmistoa erilaisten herkkujen, ruuan, viinien ja rennon oleskelun merkeissä. Laivan suunnittelusta on ollut vastuussa Adam D. Tihany kuten Costa Smeraldassa.

Costa Toscana kulkee nesteytetyllä maakaasulla (LNG) ja se on suunniteltu kierrätysajattelun pohjalta. LNG:n käyttö poistaa käytännössä kokonaan rikkidioksidi- ja pienhiukkaspäästöt (95-100%:n vähennys). Samalla se vähentää voimakkaasti typpioksidipäästöjä (85%:n vähennys) sekä hiilidioksidipäästöjä (jopa 20%:n vähennys). Laivassa on myös älykäs energiatehokkuusjärjestelmä, ja kaikki laivan kierrätettävä jäte (kuten muovi, paperi, lasi ja alumiini) tuodaan pois laivasta kierrätettäväksi.

Kuvat Janne-Petteri Kumpulainen

Costa Toscana lukuina:

Luovutus: 2021

Lippumaa: Italy

Pituus: 337m

Leveys: 42 m

Syväys: noin. 8.8m

Bruttovetoisuustonnit: 185,000

Matkustajahyttejä: 2663

Matkustajia: noin 6730

Parvekehyttejä/kaikki hytit: 62,6%

Miehistö: 1646

Matkanopeus: 17kn

Päämoottorien lukumäärä: 4

Jaa artikkeli
portofnaantali