14.07.2022

Finferries akkuhybridilautta Altera saapui Turkuun

Finferries vastaanotti 29.6.2022 uuden akkuhybridilautta Alteran Crist S.A. -telakalla Gdyniassa ja alus hinattiin Turkuun, jonne se saapui 13.7.2022.

Kuvat Janne-Petteri Kumpulainen.

Altera on 104 metriä pitkä, 16,5 metriä leveys ja aluksen syväys on 3,5 metriä. Lautan sähkömoottoreiden koneteho on 2 x 950 kilowattia ja akkukapasiteetti on 2 x 0,6 megawattituntia. Lauttaan mahtuu 92 henkilöautoa, ja sen suurin sallittu matkustajamäärä on 375. Altera saa käyttövirtansa akustosta, joka ladataan maasähköllä, siis suoraan verkosta, samalla tavoin kuin Elektran akut.

Turussa aluksella tehdään vielä viimeistelytöitä sekä maasähkön käyttöönotto, joka suoritetaan osittain Turussa. Miehistö tullaan myös kouluttamaan aluksella ennen sen käyttöönottoa.

Altera saapui 13.7.2022 Turun satamaan. Kuva: Janne-Petteri Kumpulainen.

Altera aloittaa liikennöinnin Parainen–Nauvo-reitillä viimeistään 1.1.2023, mutta todennäköisesti jo vuoden 2022 puolella.
– Altera tarkoittaa ylpeää, erinomaista ja toinen kahdesta, mikä on sopivaa sillä Altera tulee liikennöimään Elektran rinnalla Turunmaan saaristossa, kertoo Suomen Lauttaliikenteen toimitusjohtaja Mats Rosin.

Elektra on toiminut esikuvana Alteran projektissa ja Altera käyttää energialähteinä ensisijaisesti maasähköllä ladattavia akkupaketteja. Akkujen rinnalla aluksessa on varmistuksena dieselgeneraattoreita. Elektra ja Altera ovat lastikapasiteeteiltään samankokoiset.

Kuvat Janne-Petteri Kumpulainen

Kuva: Janne-Petteri Kumpulainen.
Jaa artikkeli
navigate