31.08.2021

Finnlinesin uudisrakennusohjelma jatkuu

Finnlinesin uudisrakennusohjelma etenee suunnitellusti. Toinen hybridiroro-laivoista laskettiin vesille 30.8.2021 ja kolmannen laivan kölinlaskuseremoniaa vietettiin 31.8.2021. Kolmen roron laivasarjaa rakennetaan Kiinan Nanjingissa sijaitsevalla Jinling-telakalla. Ensimmäisen hybridiroro-laivan, Finneco I:n, on tarkoitus tehdä merikoeajoja syyskuussa, ennen matkaa Suomeen.

Finneco II laskettu vesille Nanjing Jinling -telakalla 30.8.2021.

Finneco I:n merikoeajojen yhteydessä testataan laivan nopeutta, ohjailua, koneistoja, sähkölaitteistoja ja muita kriittisiä laitteita. Finneco I aloittaa Finnlinesin liikenteessä vuoden 2021 lopussa, kaksi sisarlaivaa vuonna 2022. Kaikki kolme laivaa liikennöivät Suomen lipun alla.

Finnlines kehittää palvelujaan uusilla rahtilaivoillaan, joissa rekka-autonkuljettajat ovat vakioasiakkaita. Kuljettajien käytössä on kuntosali ja sauna, ruokailu- ja oleskelutila sekä pesula. Matkustusmukavuutta lisää se, että kaikki kuljettajat saavat oman hytin.

Uudisrakennusten rahdinkuljetuskapasiteetti on lähes 40 % suurempi kuin Finnlinesin nykyisillä suurimmilla rahtilaivoilla. Tästä huolimatta lastitoiminnot sujuvat jouhevasti, koska lastaus ja purkaus hoituvat kolmen rampin kautta.

Finneco III:n kölinlaskuseremoniaa vietettiin 31.8.2021

Vihreä jalanjälki

Finnlinesin 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelma käsittää kolme roro-laivaa ja kaksi ropax-laivaa. Kumpikin laivatyyppi on kooltaan suurempi ja ympäristöystävällisempi kuin mikään Finnlinesin nykyisistä laivoista tai miltei yksikään Itämerellä ja muualla maailmassa liikennöivä roro- tai ropax-laiva.

Energian kulutuksen ja päästöjen sekä muiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi laivoihin asennetaan uusinta teknologiaa edustavat moottorit pakokaasupuhdistusjärjestelmineen, ilmavoitelu­järjestelmä, litiumioniakut ja aurinkopaneelit. Vuonna 2023 valmistuvissa ropax-laivoissa on maasähköliitäntä, joka mahdollistaa nollapäästöt satamassa­oloaikana.

– Olemme ylpeitä siitä, että nämä uudenaikaiset hybridiroro-alukset liittyvät laivastoomme. Alukset parantavat energiatehokkuuttamme huomattavasti ja mahdollistavat aiempaa ympäristöystävällisemmät palvelut. Laivanomistajat kaikkialla maailmassa ovat sitoutuneet vähentämään laivojen CO2-päästöjä 50 % vuoteen 2050 mennessä. Olemme investoineet mittavasti laivastomme uudistamiseen ja kehittämiseen, käytämme viimeisintä saatavilla olevaa teknologiaa ja sovellamme vihreitä innovaatioita. Uusien laivojemme myötä voimme saavuttaa kunnianhimoisen päästövähennystavoitteen hyvissä ajoin, toteaa Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

Finneco I–III, laivatiedot

Pituus (m): 238,0
Leveys (m): 34,0
Kuollutpaino (t): 17 100
Lastimetrejä (m): 5 800
Jääluokka: 1 A Super
Matkustajia (kuljettajia): 12
Matkustajahyttejä: 12
Valmistumisvuosi: 2021–2022

Jaa artikkeli
navigate