15.07.2020

Hapag-Lloyd Cruises avaa risteilykauden

Hampurilainen Hapag-Loyd Cruises aloittaa tässä kuussa risteilykautensa. Aluksi kyytiin pääsevät vain Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä pysyvästi asuvat matkustajat. Risteilyvarustamo kertoi myös uudesta omistusjärjestelystään.

M/S Europa 2

Ensi vaiheessa risteilyt aloitetaan vain kahdella laivalla, luksusristeilijä m/s Europa 2:lla ja seikkailuristeilijä m/s Hanseaticilla. Matkustajia otetaan kerralla mukaan vain 150-300 henkilöä eli noin 40 prosenttia vähemmän kuin mitä laivoille mahtuisi.

Hapag-Lloyd Cruises tähdentää, että risteilymatkojen aloittaminen riippuu vielä eri viranomaisista ja että risteilyvieraiden pitää asua pysyvästi joko Saksassa, Itävallassa tai Sveitsissä. Jatko riippuu myös matkustusrajoitusten purkamisesta eri maissa.

Toimitusjohtaja Karl J. Pojerin mukaan yhtiö haluaa varmistaa, että risteilyt ovat turvallisia asiakkaille, miehistön jäsenille ja satamahenkilöstölle.

– Nykyolot merkitsevät risteilybisneksille uutta todellisuutta, johon kuuluvat uudet säännöt ja huomattavan tiukkojen hygieniamääräysten noudattaminen, Pojer sanoo.

Hampurilaisvarustamo on muutenkin käyttänyt pitkän risteilykiellon kaikin tavoin hyödyksi. Esimerkiksi m/s Europa 2 kiinnitti toukokuun alussa köytensä laituriin ja sähkökaapelinsa Cruise Center Altonan sähköverkkoon. Yli kuukauden yhtäjaksoinen maasähkön käyttö tuotti alukselle DNV GL:n cold ironing -hyväksynnän ja vähensi hiilidioksidipäästöjä Hampurin ilmaan arviolta 600 tonnin verran.

TUI Group ja Royal Caribbean järjestelevät omistuksiaan

Viime viikolla Euroopan suurin matkanjärjestäjä TUI Group kertoi, että helmikuusssa ilmoitettu yrityskauppa on viety loppuun. Kaupassa risteilyvarustamo Hapag-Lloyd Cruises siirtyi TUI Groupin ja Royal Caribbean Cruisesin yhteisyrityksen haltuun 1,2 miljardin euron hinnalla, Ship-Technology kertoo.

TUI Groupin mukaan hinnasta ja kaupan muista ehdoista sovittiin jo ennen pandemian aiheuttamaa risteilykieltoa. Kaupalla on kaikkien viranomaisten, mukaan lukien EU-komission kilpailuviranomaisten hyväksyntä ja Hapag-Lloydin alukset siirretään TUI Cruisesin haltuun lähipäivinä.

Yhdysvaltalais-saksalainen TUI Cruises perustettiin vuonna 2008 Royal Caribbean Cruisesin ja TUI Groupin tasaosuuksilla.

Hapag-Lloyd Cruises jatkaa toimintaansa kahdella luksusristeilyaluksella ja kolmella seikkailuristeilyaluksella, joilla yhtiö tavoittelee erityisesti saksankielisiä matkustajia. Hapag-Lloyd Cruisesille valmistuu ensi vuonna uudisrakennus, joka korvaa m/s Bremenin.

TUI Cruises jatkaa kilpailua saksaa puhuvista risteilyasiakkaista seitsemällä Mein Schiff -sarjan aluksellaan. Varustamo on tilannut kolme uudisrakennusta, jotka näillä näkymin valmistuvat 2023, 2024 ja 2025.

Jaa artikkeli