06.08.2021

Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne käynnistyi

Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne käynnistyi tänään 6.8., maahantulorajoitusten lieventyessä. Ensimmäinen vierailija sitten vuoden 2019 on M/S Artania, joka saapui Hernesaareen klo 12.

Helsinkiin saapunut kansainvälinen risteilyalus M/S Artania. Kuva Wärtsilä.

– Ilolla tervehdimme risteilyvieraita ja matkailun palautumista. Artanian käynnin lisäksi odotamme muutamia risteilyaluskäyntejä tällä kaudella, kertoo Helsingin Sataman satamamestari Antti Pulkkinen.

Valtioneuvosto hyväksyi 15.7. päätöksen sisärajavalvonnan päättymisestä ja samalla antoi säännöt kansainvälisten risteilijöiden käynneille Suomen satamissa. Ne sallivat tietyin ehdoin Suomeen risteilyalusvierailuja toisesta EU- tai Schengen-valtiosta.
Rajoitusten purkautuessa myös Helsinki voi aloittaa kansainvälisen risteilykautensa.

Helsingin Sataman kansainvälisten risteilyaluskäyntien aikatauluja voi seurata sataman nettisivuilla.

Terveysturvallisuus otetaan huomioon kaikessa

Terveysturvalliseen matkustamiseen on risteilyalalla varauduttu huolella.

Helsingin Satama on ollut mukana mm. risteilyvarustamojen ja -agenttien kanssa kehittämässä risteilymatkustukseen malleja, joissa terveysturvallisuus otetaan huomioon kaikessa – niin laivalla kuin maissa vieraillessa ja tehdään tiivistä yhteistyötä käyntisatamien terveysviranomaisten kanssa.

Toimintamalli perustuu varustamojen tekemien terveysturvallisuustoimenpiteiden arviointiin ja jalkauttamiseen yhteistyössä sataman ja kaupungin epidemiologisen yksikön kanssa. Toimintamalliin kuuluvat esimerkiksi ohjatut kiertoajelut pienryhmissä, jotka auttavat minimoimaan risteilymatkustajien ja kaupunkilaisten kohtaamisia.

Lisää aiheesta:

Kansainvälinen risteilyliikenne avautuu Suomessa

Jaa artikkeli
Freja