16.06.2021

Icon of the Seasin tuotanto aloitetiin Meyer Turun telakalla

Meyer Turku aloitti maanantaina 14.6. Royal Caribbean Internationalille rakennettavan Icon of the Seas –aluksen tuotannon.

Royal Caribbean Groupin hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Richard Fain.

Tuotannonaloitusta juhlistettiin koronaturvallisesti telakan levyhallilla. Paikalla olivat Meyer Turun hallituksen puheenjohtaja Bernard Meyer, toimitusjohtaja Tim Meyer, Royal Caribbean Groupin hallituksen puheenjohtaja ja pääjohtaja Richard Fain sekä uusien laivojen varapresidentti Harri Kulovaara. Royal Caribbean Internationalin toimitusjohtaja Michael Bayley osallistui tapahtumaan etäyhteyden kautta.

– Sitouduimme Icon –luokan julkistuksen yhteydessä vuonna 2016 tuottamaan puhdasta energiaa merellä, ja kohta siitä on tulossa alan käytäntö. Olemme innoissamme, kun Icon of the Seasin tuotanto on nyt alkanut – aluksesta tulee täysin ainutlaatuinen, toimitusjohtaja Michael Bayley sanoi.

Meyer Turulle Icon of the Seas on sekä suuri haaste että mahdollisuus nousta jälleen laivanrakennuksen kirkkaaseen kärkeen.

– Olemme ottaneet tämän haasteen innolla vastaan. Nyt kun laivan tuotanto levyhalleissamme on alkanut, alamme nähdä suunnittelumme tulosten saavan fyysistä muotoa. Tämä on juhlallinen hetki meille laivanrakentajille, toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Valmistuessaan vuonna 2023 Icon of the Seas on erityisesti ympäristöteknologialtaan edistyksellinen risteilylaiva. Laivassa on muun muassa vedenalaisen pohjan ilmavoitelu, jossa miljoonilla mikroskooppisilla ilmakuplilla rungon kitkaa vähennetään, sekä erittäin kehittynyt lämmön talteenottojärjestelmä, joka ottaa talteen ja käyttöön jopa 3 MW energiaa.

– Odotamme innolla, että voimme julkaista lisää matkustajiamme kiinnostavia yksityiskohtia laivasta tulevaisuudessa, toimitusjohtaja Michael Bayley päättää.

Jaa artikkeli
portofnaantali