25.11.2020

Jälleen yksi meriteollisuusyritys ulkomaille – Telenor osti KNL Networks Oy:n

Telenor investoi merenkulkualan digitalisointiin. Investoinnit uuteen tekniikkaan nopeuttavat merenkulkualan digitalisaatiota, avaavat uusia mahdollisuuksia kestävään toimintaan ja turvallisiin yhteyksiin merellä. Telenor-konsernin tytäryhtiö Telenor Maritime on päässyt sopimukseen 100 prosentin suomalaisen teknologiayrityksen KNL Networksin osakkeiden hankkimisesta.

KNL Networks on kehittänyt ainutlaatuisen tekniikan, joka tarjoaa datasiirrolle suojatun, globaalin mesh-verkon kautta ja kriittisen aluksella olevan IoT-viestinnän merellä. Yritysoston avulla Telenor Maritime on nyt askeleen lähempänä strategisen visionsa toteuttamista digitaalisen kuilun ratkaisemisessa maa-asemien ja offshore-teollisuuden välillä. KNL:n tekniikka tarjoaa merenkululle mahdollisuuden hyödyntää paremmin digitaalisia ratkaisuja.

Lisääntynyt digitalisaatio merellä antaa kumppaneille mahdollisuuden tehdä enemmän ja parempia dataan perustuvia päätöksiä. – Merenkulkualan digitalisoituminen kehittyy nopeasti, ja tämä yrityskauppa antaa Telenor Maritimelle kasvumahdollisuuden tässä muutoksessa. Yrityskauppa avaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia, edistää kestävämpää toimintaa ja turvallisia yhteyksiä merellä ja luo entistä vahvemman innovaatiokeskuksen Norjan Arendaliin, sanoo Telenor Maritime-yhtiön johtaja ja Telenor Group Holdingsin johtaja Ove Fredheim.

Telenorilla on ristely-, offshore- ja muilla merenkulun markkinoilla vahva asema teleliikennepalvelujen tuottajana. KNL:n ja Telenor Maritimen osaamisen yhdistäminen avaa uuden turvallisen digitaalisen mahdollisuuden merellä, mukaan lukien kyberturvallisen data managementin hallinnan. – Telenorin ainutlaatuinen markkina-asema antaa yhden luukun palvelumahdollisuuden merenkulun digitalisaatiossa. Olemme innoissamme mahdollisuudesta yhdistää voimamme Telenor Maritimen kanssa ja tulla osaksi Telenor-konsernia – yritystä, jolla on yli vuosisadan historia yhteyksien alalla ja maine luotettavana kumppanina, kertoo KNL Networksin toimitusjohtaja Toni Lindén.

Jaa artikkeli