14.03.2021

Japanin Kawasaki Kisen Kaisha (K-Line) valitsi Nokian digiloikkaansa

Yksi Japanin suurista varustamoista Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (K-Line) valitsi Nokian edistämään autojenkuljetusalustensa digiharppausta.

Nokia toimittaa 4G / LTE (Long Term Evolution)-toimialueverkkoratkaisun (FAN – Field Area Network) perjantaina Imabarin telakalta luovutettuun uusimpaan LNG-käyttöiseen 7.000 auton autonkuljetusalukseen ’CENTURY HIGHWAY GREEN’iin. IP / MPLS-pohjainen (Multiprotocol Label Switching) verkko tarjoaa K-Linelle yksityisen FAN-ympäristön, joka mahdollistaa nopean, turvallisen, salatun langattoman viestinnän aluksen ja rannan välillä aina 100 km etäisyyteen saakka.

Se mahdollistaa useiden uusien tehokkaiden digitaalisten palvelujen, kuten kameravalvonnan ja nopean datasiirron käytön lastaus- ja purkutöiden ohjaukseen sekä koneistojen ja laitteiden visuaaliseen etävalvontaan aluksen ollessa satamassa missä tahansa maailmassa. Hiroshi Uchida, K-Linen digitalisaatiostrategian tekoälyryhmän johtaja toteaa, että ”yhteistyössä Nokian kanssa aiomme nopeuttaa uusimpien tekniikoiden kehittämistä ja käyttöä mahdollistamaan entistä turvallisempaa maailmanluokan merikuljetuspalvelua. Nokia 4G / LTE -verkon avulla voimme kommunikoida tehokkaammin satamakäyntien aikana ja käyttää samaa kehittynyttä tekniikkaa kuin maissa jo on käytössä. Tämä parantaa operatiivista suorituskykyämme, osaamisen siirtymistä ja turvallisuuden hallintaa.”

Nokia Enterprise Japanin johtaja Donny Janssens sanoo että ”toimialueverkkoratkaisun (FAN) käyttöönoton avulla pääsemme parantamaan varustamon toiminnan tehokkuutta ja teollista turvallisuutta sekä myös edistämään sen digitaalista muutosta. Tämä on ensimmäinen Nokian 4G / LTE – toimialueverkkoratkaisu Japanissa ja samalla ensimmäinen merenkulussa sen jälkeen, kun teknologia on menestyksellisesti otettu maailmanlaajasti käyttöön kaivoksissa, sähköverkoissa ja satamissa.”

Nokialla on jo 260 yksityisverkkojen suuryritysasiakasta, näistä 40 tänään 5G-teknologialla. K-Linen ratkaisu sisältää Nokia 7705 SAR-Hm LTE -reitittimen asennuksen alukseen sekä Nokia 7705 SAR-8:n maihin käytettäväksi. Tämä reitittimien pariliitos tukee video- ja datasiirtoa aluksen laivalla olevista kamera- ja IT-järjestelmistä LTE-yhteyksillä. Tällaisen oman toimialueverkkoratkaisun avulla K-Line voi keskitetysti seurata tarkasti aluksen lastausta ja purkausta reaaliajassa ja lyhentää huomattavasti suurten tiedostojen siirtoon satamakäyntien aikana tarvittavaa aikaa.
Kaikki liikenne on suojattu Nokian verkkoryhmäsalauksella (NGE). Tämä salattu tietoliikennetekniikka suojaa MPLS-palveluja kustannustehokkaasti ja takaa korkean turvallisuustason ja palvelun laadun heikentämättä LTE-linkkien suorituskykyä. Japanissa tietoliikenneyhteydet tarjoaa KDDI Corporation ja järjestelmän integroinnin hoitaa KCCS Mobile Engineering Co., Ltd.

Jaa artikkeli