22.09.2021

Kuunari Helena lähtee Turusta kohti Karibiaa 25.9.

Kuunari Helena lähtee monen vuoden tauon jälkeen jälleen maailman merille miehistönään eri ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Helena palaa Turun Aurajokeen jälleen toukokuussa 2022.

Matka Karibialle on jaettu neljään osaan eli legiin, joista ensimmäinen on Turku-Cherbourg. Matka Pohjois-Ranskan sateenvarjojen kaupunkiin alkaa Turusta la 25.9. ja mukana on joukko eri ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä, joista suurin osa on ensimmäistä kertaa kuunari Helenalla.

Purjehdukset toteutetaan sail training-periaatteella: kaikki purjehtijat osallistuvat purjealuksen arjen pyörittämiseen aluksen ohjaamisesta ja navigoinnista ruoanlaittoon ja siivoukseen. Pelkkiä matkustajia ei ole mukana, vaan kaikki tuovat oman panoksensa purjehdukseen ja oppivat matkan varrella niin purjehduksesta ja merenkulusta kuin itsestään ja tiiviistä ryhmätyöskentelystä hankalissakin olosuhteissa.

Mukaan purjehdukselle on lähdössä Sari Taatila, 21, joka astui Helenan kannelle ensimmäistä kertaa vuonna 2018 nuorisopurjehduksella ja joka nyt palaa Helenalle merenkulun opiskelijana harjoittelijan roolissa. Hän aikoo jatkaa Helenalla seilaamista Las Palmasiin asti eli noin viisi viikkoa. Into merenkulkuun syntyi Helenalla ja tie vei vantaalaissyntyisen Sarin opiskelemaan alaa Raumalle.

– Ilman purjehdusta Helenalla tuskin olisin saanut päähäni alkaa opiskella merenkulkua. Nyt on kuitenkin jo toinen vuosi opintoja menossa ja olen pitänyt valinnastani. On mahtavaa päästä harjoitteluun Helenalle, josta kaikki alkoi. Helenalla oppii joka päivä jotain uutta, Sari summaa.

Harjoittelua tulee tekemään Helenalle myös Anton Taskinen, 21, joka opiskelee merenkulkua Turussa. Antonille Helena on tuttu alus jo aiemmilta vuosilta, jolloin hän on toiminut purjehduksilla muun muassa gastin roolissa. Gastin tehtävänä Helenalla on auttaa ekakertalaisia sopeutumaan aluksen arkeen, joka on rytmiltään erilaista kuin kotona vapaavahteineen ja kansivahteineen. Vahdit pyörivät läpi vuorokauden.

– Helenalla on tullut seilattua aiemmin muun muassa Turusta Tanskan Sonderborgiin. Purjelaivat ovat tuttuja minulle muutenkin ja olen ollut jo kesätöissä esimerkiksi kaljaasi Astridilla. Tulevaisuudessa kiinnostaa olla myös osa kuunari Helenan vapaaehtoismiehistöä, Anton kertoo.

Kuunari Helena irrottaa köydet Turun Aurajoesta la 25.9. noin klo 16. Helenan tarkka sijainti on osoitteen Läntinen Rantakatu 67 kohdalla. Tervetuloa irrottamaan köysiä ja saattamaan Helena matkaan!

Jaa artikkeli
portofnaantali