07.10.2020

Maailman suurin sairaalalaiva saa energiansa Wärtsilältä

Hyväntekeväisyysorganisaatio Mercy Ships käyttää teknologiakonserni Wärtsilän moottoriteknologiaa uudessa sairaalalaivassaan, jonka avulla viedään tärkeää terveydenhoitoa sitä tarvitseville potilaille kehitysmaissa.

Uusimpaan Mercy Shipsin kelluvaan sairaalaan, ‘Global Mercy’-alukseen, tulee neljä Wärtsilä 32 -moottoria sekä viisivuotinen huoltosopimus.  © Mercy Ships 

Valmistuttuaan Global Mercystä tulee maailman suurin sairaalalaiva, jonka kaikki toiminnot saavat energiansa neljästä Wärtsilä 32 -moottorista. Toimitukseen sisältyy myös moottoreiden viiden vuoden huoltosopimus, joka kattaa mm. varaosat, kenttähuollon ja teknisen tuen. Laiva valmistuu vuonna 2021 ja sen neitsytmatka tehdään myöhemmin samana vuonna Afrikkaan, jossa henkilökunta hoitaa leikkauspotilaita ilmaiseksi.

Wärtsilän moottoriasennuksissa käytetään kaksoisjousitusta, ja tämä täyttää DNV VIBR -tärinäluokitteluvaatimukset. Moottorien tasainen toiminta on erityisen tärkeää sairaalalaivassa, jossa tehdään leikkauksia. Huoltosopimus takaa käytön luotettavuuden, joka perustuu mitattuun dataan. Mitattavat indikaattorit sisältävät esimerkiksi käytettävyyden, luotettavuuden ja polttoaineen kulutuksen. Sovitut tavoitteet saavutetaan automatisoiduin suorituskykymittauksin, optimoiduin huolloin ja etäneuvonnalla.

”Olemme Wärtsilässä ylpeitä tästä kumppanuudesta voidessamme toimittaa voimanlähteet tähän uraauurtavaan Mercy Shipsin laivaan. Olemme työskennelleet läheisessä yhteistyössä omistajien ja telakan kanssa varmistaaksemme, että kaikki aluksen varsinaiseen tehtävään liittyvät erityisvaatimukset on toteutettu. Globaalina yhtiönä olemme sitoutuneet kehittämään kestävää yhteiskuntaa toiminnassamme. Meille on suuri kunnia yhdistää voimamme Mercy Shipsin kanssa ja tukea sitä sen tärkeässä humanitäärisessä työssä”, sanoo Jaakko Eskola, Wärtsilän konsernijohtaja.

”Global Mercy on rakennettu tiettyä tarkoitusta varten ja siihen tulee parasta mahdollista teknologiaa. Varmistaaksemme keskeytymättömän voimantuotannon laivalla on tärkeää, että sen moottorit ovat ensiluokkaisia. Wärtsilä 32 -moottorit ja sopimukseen sisältyvä huoltosopimus takaavat tämän. Tämä auttaa meitä tavoitteessamme tuoda toivoa ja hoitoa unohdetuille köyhille ja vaikuttaa globaaliin terveydenhoitoon. Wärtsilä on tervetullut ja tärkeä toimittaja tämän työn mahdollistamiseksi”, sanoo johtaja Russ Holmes, Mercy Ships.

Aiemmat sairaalalaivat ovat olleet matkustajalaivoja ja muita aluksia, jotka on muunnettu sairaalakäyttöön. Tämä 174 metriä pitkä 37.000 tonnin Global Mercy on aluksena erityislaatuinen. Siinä on 12 kantta, joista kaksi on sairaalakäyttöön tarkoitettuja, laivassa on kuusi leikkaussalia, 102 akuutin hoidon sairaalapaikkaa ja 90 itsehoitopaikkaa. Laivan henkilökuntaan kuuluu 641 vapaaehtoista ja lisätiloihin voi majoittua jopa 950 ihmistä laivan ollessa satamassa.

Jaa artikkeli