16.09.2020

MacGregor on vaitelias isoista kaupoistaan

MacGregor on tehnyt kaksi merkittävää uutta kauppaa: suuren ropax-alusten keula- ja peräporttien ja ramppien tilauksen Aasiaan ja Linkspan-ramppien toimituksen Pohjoismaihin. Lastiluukkujen valmistaja ei saa luukuttaa eli paljastaa asiakkaista enempiä tietoja .

Göteborgista tavoitettu MacGregorin kaupallisten ratkaisujen johtaja Magnus Sjöberg kertoo, että tilausten luottamuksellisuuden takia hän ei valitettavasti voi tässä vaiheessa kertoa sen enempää telakoista, varustamoista tai edes maista, jonne kaupat on tehty.

Molemmat nyt saadut tilaukset on kirjattu emoyhtiö Cargotecin kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan. Toimitukset alkavat vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä ja ne valmistuvat vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Aasian tilaus on yksi suurimmista MacGregorin viime vuosien ropax-laitekaupoista. Se kattaa keula- ja takaluukut, rampit, ramppikannet, kallistuvat rampit, yläsaranaovet, nostettavat autokannet sekä laita-, turva- ja matkustajaovet. Nämä ovat tärkeitä aluksen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamisessa koko laivan elinkaaren ajan.

Linkspan-tilaukseen kuuluu useita ramppeja, joiden avulla lastaus on tehokasta sekä pää- että yläkansille. Linkspan-ratkaisuilla roro- ja ropax-aluksia voidaan purkaa ja lastata kahdelta kannelta yhtä aikaa.

– Nämä tilaukset osoittavat sen, miten tärkeää on toimintamme globaalisuus. Myös vahvat asiakassuhteet korostuvat nyt saaduista kaupoista, varatoimitusjohtaja Magnus Sjöberg sanoo.

MacGregor on älykkään merilastin ja kuormankäsittelyn johtava toimija, jonka valikoimaan kuuluvat MacGregor-, Hatlapa-, NMF-, Porsgrunn-, Pusnes-, Rapp-, Triplex- ja TTS-tuotteet, -palvelut ja -ratkaisut. Yhtiö on osa pörssiyhtiö Cargotecia, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli noin 3,7 miljardia euroa. Emoyhtiö työllistää noin 12 000 henkilöä.

Jaa artikkeli