30.09.2020

Mardi Gras lähti merelle Turusta

Carnival Cruise Linesin tuleva lippulaiva m/s Mardi Gras on aloittanut kymmenen päivää kestävät merikoeajot. Alus suuntasi merelle Meyer Turun telakalta viime maanantaina. Koeajon jälkeen Mardi Gras tuodaan takaisin telakalle, jossa se varustellaan loppuun tilaajalle luovutusta varten.

Monien muiden uudisrakennusten tapaan myös Mardi Gras´n työt ovat jääneet pahasti koronapandemian jalkoihin. Alun perin laivan piti valmistua elokuussa, mutta luovutusta lykättiin ensin loka-marraskuuhun. Ja viime heinäkuussa tilaaja pyysi omiin syihinsä vedoten aluksen luovutuksen lykkäämistä ensi helmikuun alkuun.

Carnival Corporationin kaikkien aikojen suurin alus m/s Mardi Gras on 180 000 gt:n ja 5 200 matkustajan risteilyjätti. Samalla se on ensimmäinen Pohjois-Amerikan markkinoille rakennettu LNG-käyttöinen risteilyalus. Tällä tietoa laiva pääsee tositoimiin helmikuun 6. päivänä, jolloin Mardi Gras aloittaa kotisatamastaan Floridan Port Canaveralista viikon mittaiset Karibian risteilyt.

Carnival sopeuttaa Australiassa asti

Samaan aikaan toisaalla emo-Carnival on antanut lisätietoja suunnitelmista karsia armadansa vanhimmasta päästä kaikkiaan 18 alusta. Nyt Carnival on ilmoittanut, että sen tytäryhtiö P&O Cruises Australia myy jo lähiaikoina m/s Pacific Dawnin uudelle omistajalle.

– Aiemmin oli kerrottu, että 1 546 matkustajan m/s Pacific Dawn poistetaan varustamon tonnistosta ensi vuoden helmikuussa. Nyt aluksen lähtöä on nopeutettu lähiviikkoihin, jotta sen myynti helpottuu, P&O Cruises sanoo tiedotteessaan.

Alun perin P&O Cruisesin piti myydä Pacific Dawn ja Pacific Aria brittivarustamo CMV:lle (Cruise and Maritime Voyages), mutta tämä ostaja ehti kesällä kaatua pandemian myrskyihin.

Fincantierin 1991 rakentama 70 000 gt:n Pacific Dawn oli valmistumisensa aikoina yksi maailman suurimmista risteilyaluksista. Australian markkinoille laiva saapui 2007 ja tuolloinkin se oli sikäläisten merien ensimmäinen todella suuri ja moderni risteilylaiva.

Jaa artikkeli