29.05.2024

Maritime day Maarianhaminassa

Maritime Day -seminaari ja messutapahtuma järjestettiin jälleen 23.5. aurinkoisessa Maarianhaminassa.

Maritime day järjestettiin 23.5. Maarianhaminassa.

Suosittu tapahtuma houkutteli Alandica kulttuuri- ja kongressikeskukseen Ahvenanmaalle lähes 700 merenkulkualan ammattilaista. Näytteilleasettelijoita oli runsaasti varustamoista koulujen ja teollisuuden edustajiin.

Tapahtumassa oli useita seminaareja, joissa keskusteltiin ajankohtaisista merenkulun aiheista. Roro-ropax seminaarissa keskusteltiin vihreää siirtymää tukevista teknologioista. Laivojen uudisrakennus ja haasteet sen rahoituksessa puhutti myös, kun keskusteluun osallistui eri pankkien edustajat.

Punaisen meren turvallisuustilanteesta keskusteltiin ja esille nostettiin näkökulmia, joita varustamoiden tulee ottaa huomioon tehdessään päätöksiä liittyen muun muassa reitteihin, miehistöön ja päästöihin. Viimeisen seminaarin aiheena oli päästöjen vähennyksiin liittyvä sääntely ja sähköiset ratkaisut.

Suomen Varustamot toimitusjohtaja Tiina Tuurnala, Finnlines toimitusjohtaja Tom Pippingsköld, ansiomerkin saajat Martin Ubei-Kon ja Thomas Grangärd, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg ja SV hallituksen puheenjohtaja, Rederi Ab Eckerö toimitusjohtaja Björn Blomqvist. Kuvaaja: Therese Andersson.

Tilaisuudessa jaettiin Suomen Varustamojen kultaiset ansiomerkit sekä Nordcompass Safety Award.
Edellisenä päivänä juostiin ja käveltiin hyvän asian puolesta Mercy Ships Race tapahtumassa. Heidän toimintansa tukee sairaalalaivoja, joissa hoidetaan potilaita, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta saada hoitoa.

Teksti Isa Ilola, Suomen Varustamot ry
Kuvat Therese Andersson

Jaa artikkeli