19.06.2024

Merenkulkualan kansainväliset järjestöt vaativat konkreettisia toimia Punaisenmeren liikenteen turvaamiseksi

Tuhoisat hyökkäykset uhkaavat merenkulkijoita. Alan järjestöt julkaisivat yhteisen vetoomuksen. ”Vaadimme valtioita, joilla on vaikutusvaltaa alueella, suojelemaan viattomia merenkulkijoitamme ja rauhoittamaan nopeasti tilannetta Punaisellamerellä.”

UKMTO:n 18.6. antama päivitys kertoi, että sotilasviranomaiset ilmoittivat nähneensä roskia ja öljyä Tutorin viimeisessä tunnetussa paikassa . "Aluksen uskotaan upponneen asemaan 14'19'N 041'14'E". Kuvalähde: UKMTO

International Chamber of Shipping julkaisi vetoomuksen nettisivuillaan.

”Merenkulkuyhteisö on järkyttynyt ja syvästi surullinen traagisesta uutisesta, jonka mukaan jälleen yksi merenkulkija on varmasti kuollut lennokki-iskussa keskiviikkona 12. kesäkuuta ollessaan MV Tutor -aluksella Punaisella merellä. Tuomitsemme jyrkästi nämä hyökkäykset, jotka ovat suoraan merenkulun vapauden perusperiaatteen vastaisia.

Ajatuksemme ja surunvalittelumme kohdistuvat traagisesti henkensä menettäneen merenkulkijan perheeseen ja läheisiin. On valitettavaa, että viattomia merenkulkijoita vastaan hyökätään, kun he vain tekevät työtään, elintärkeitä töitä, jotka pitävät maailman lämpimänä, ruokittuna ja vaatetettuna.

Tämä on jo toinen kuolemaan johtanut hyökkäys, jossa merenkulkijamme ovat joutuneet geopoliittisten konfliktien ristipaineeseen. Kolme merenkulkijaa menetti traagisesti henkensä, kun True Confidence -alukseen hyökättiin aiemmin tänä vuonna. Emme saa myöskään unohtaa Galaxy Leader- ja MSC Aries -alusten miehistön jäseniä, jotka ovat edelleen vangittuina.

Lisäksi tuomitsemme jyrkästi torstaina 13. kesäkuuta rahtilaiva Verbenaan kohdistuneen hyökkäyksen, jonka seurauksena yksi merenkulkija loukkaantui vakavasti laivojen vastaisilla risteilyohjuksilla.

Tilannetta ei voida hyväksyä, ja tällaiset hyökkäykset on lopetettava nyt. Kehotamme alueella vaikutusvaltaa käyttäviä valtioita suojelemaan viattomia merenkulkijoitamme ja rauhoittamaan nopeasti Punaisenmeren tilanteen. Olemme kuulleet tuomiot ja arvostamme tuen sanoja, mutta vaadimme kiireesti toimia, joilla lopetetaan laittomat hyökkäykset näitä elintärkeitä työntekijöitä ja tätä elintärkeää teollisuudenalaa vastaan.

Toivomme, että tämänvuotisena merenkulkijoiden päivänä tiistaina 25. kesäkuuta maailma viettää hetken tunnustaakseen merenkulkijoiden valtavan panoksen maailmantalouteen ja ne epäoikeudenmukaiset olosuhteet, joihin he joutuvat Punaisella merellä ja kaikkialla maailmassa.”

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet: Asian Shipowners’ Association (ASA), BIMCO, Cruise Lines international Association (CLIA), European Community Shipowners’ Association (ECSA), INTERMANAGER, International Association of Dry Cargo Shipowners (INTERCARGO), International Association of Ports and Harbors (IAPH), International Chamber of Shipping (ICS), International Federation of Shipmasters’ Associations (IFSMA), International Maritime Employers’ Council (IMEC), International Maritime Pilots’ Association (IMPA), International Parcel Tankers Association (IPTA), INTERTANKO, The Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents (FONASBA), World Shipping Council (WSC).

Vaula Aunola

 

 

 

Jaa artikkeli