19.09.2019

Merenkulun turvallisuuspalkinto merenkulun viranomaistehtävien kehittäjälle

Pitkän virkamiesuran meriturvallisuuden kehittämiseksi tehnyt merikapteeni Ove Hagerlund sai tänään merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sundayn. Palkinnon myöntämisestä päätetään vuosittain ja se annetaan meriturvallisuuden eteen ansiokkaasti toimineelle.

Sea Sundayn merikapteeni Ove Hagerlund vastaanotti merenkulun turvallisuuspalkinnon tänään.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin luovutti merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sundayn merikapteeni Ove Hagerlundille tänään torstaina 19.9.2019 Helsingissä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista keväällä eläkkeelle jäänyt Hagerlund on toiminut 1990-luvulta alkaen merenkulun viranomaistehtävissä merenkulun turvallisuutta kehittäen ja edistäen. Hagerlund on ollut mukana kehittämässä yhtenäisiä kansallisia ja kansainvälisiä säädöksiä ja vaatimuksia merenkulun turvallisuuden edistämiseksi.

”Olemme erittäin ylpeitä Hagerlundin saamasta huomionosoituksesta. Merenkulun turvallisuuden edistäminen on pitkäjänteistä kehittämistä, jossa tiivis yhteistyö niin kansallisen kuin kansainvälisen merenkulkusektorin kanssa on avainasemassa. On hienoa, että vahva virkamiestason sitoutuminen ja paneutuminen palkitaan”, sanoo Traficomin merenkulkujohtaja Juha-Matti Korsi.

Yhteistyö yli organisaatiorajojen meriturvallisuuden ytimessä

”Olen erittäin otettu tästä kunnianosoituksesta ja koen, että ennen kaikkea tämä on palkinto hyvälle ja toimivalle yhteistyölle yli organisaatiorajojen. Olen iloinen, että olen saanut olla mukana kehittämässä viranomaistoimintaa ja toimivaa yhteistyötä meriturvallisuuden lisäämiseksi. Työn mielekkyydestä kertoo tietenkin myös se, ettei minulla ole ollut kaipuuta takaisin merille, vaan viranomaistehtävät imaisivat täysillä mukaansa”, Hagerlund kiittää.

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on Suomen viranomaisten sekä ammatti- ja vapaa-ajan merenkulun järjestöjen vuonna 1997 perustama tunnustus, jonka myöntämisestä päätetään vuosittain. Palkinnon saajan tilaisuudessa esitteli Suomen Varustamot ry:n toimitusjohtaja Tiina Tuurnala.  Palkintotoimikunnan puheenjohtajaorganisaationa toimii Suomen Merimieskirkko.

Jaa artikkeli