18.12.2020

Meyer Turku luovutti Mardi Grasin Carnival Cruise Linelle

LNG:tä polttoaineenaan käyttävä Mardi Gras aloittaa liikennöinnin Floridan Port Canaveralista suunnitelmien mukaan ensi huhtikuussa. Katso kuvat laivan ylellisistä tiloista.

Mardi Grasin pituus on 340 metriä ja leveys on 42 metriä.

Meyer Turku luovutti 18.12. Mardi Gras risteilyaluksen maailmaan suurimmalle risteilyoperaattori Carnival Cruise Linesille.

– Luovutamme kauniin ja erittäin edistyksellisen aluksen, joka käyttää polttoaineenaan LNG:tä. Mardi Gras on yksi kaikkein ympäristöystävällisimmistä laivoista Pohjois-Amerikan vesille. Olen erittäin ylpeä laivanrakentajien joukostamme ja haluankin kiittää myös julkisesti kaikkia mukana olleita heidän panoksestaan, Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer sanoo.

Laivanluovutus on erittäin tärkeä askel telakalle, erityisesti tämänhetkisessä koronakriisissä. Suunnitelmien mukaan Mardi Gras aloittaa liikennöinnin Floridan Port Canaveralista huhtikuussa 2021.

– Arvostamme kumppanuuttamme Meyer Turun kanssa. Telakka on toiminut kanssamme läheisessä yhteistyössä, jotta voimme nyt ottaa vastaan tämän kauniin laivan matkustajiemme iloksi. Mardi Grasin teknologiat, tilat ja palvelut tekevät tästä aluksesta ainutlaatuisen Pohjois-Amerikassa, Carnival Cruise Linen presidentti Christine Duffy sanoo.

– Tämän laivanluovutuksen myötä voimme nyt keskittää yhteiset voimavaramme seuraavan sisaraluksen rakentamiseen. Carvival Celebration valmistuu vuonna 2022 Turusta 50-vuotisjuhliimme, Duffy jatkaa.

Mardi Grasilla on klassiset laivan linjat ja pääosin tumman sininen rungon väritys. Aluksen keskiössä on kolmen kannen korkuinen atrium, jonka yksi seinä on laivan rungon kolmikerroksinen lasiseinä. Atriumissa on myös valtavat liikutettavat LED-näytöt. Atriumista matkustajat voivat katsella maisemia.

Laivasta löytyy myös maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata Bolt. Vuoristoradan nopeutta voi säätää ja matkustajat voivat kiitää sillä maksimissaan hurjaa 64 kilometrin tuntivauhtia.

– Vuoristoradan suunnitteleminen ja rakentaminen ei ole koskaan helppoa – eikä varsinkaan laivan yläkannelle.

Mardi Gras’n ravintolat ja viihde on ripoteltu kuudelle teemavyöhykkeelle ja asiakkaille löytyy valinnanvaraa noin 2600 hytin ja 180 sviitin väliltä. Hyttikategorioita on yksitoista.

Mardi Gras numeroin:

Bruttovetoisuustonnit: 180 000
Matkustajia: noin 5200
Pituus: 340m
Leveys 42m
Kansia: 19
Miehistöä: 2000

Vaula Aunola
Kuvat: Meyer Turku

Jaa artikkeli