12.12.2019

Viking Glorylla tullaan hyödyntämään moottorien hukkalämpöä

Ruotsalaisen cleantech-yhtiö Climeonin Heat Power System hyödyntää moottorien hukkalämpöä ja käyttää sitä osaksi aluksen lämmittämiseen, mutta myös puhtaan sähkön tuottamiseen.

Energiankierrätysjärjestelmä muuttaa moottorien hukkalämmön sähköksi. Piirros: Climeon

Viking Linen uutta laivaa Viking Glorya rakennetaan parhaillaan Kiinan Xiamenissa. Alus aloittaa liikennöinnin vuonna 2021. Laivaan tulee useita teknisiä innovaatioita päästöjen ja ilmastovaikutusten vähentämiseksi, muun muassa ruotsalaisen cleantech-yrityksen Climeonin kehittämiä järjestelmiä.

Climeonin Heat Power System hyödyntää moottorien hukkalämpöä ja käyttää sitä osaksi aluksen lämmittämiseen, mutta myös puhtaan sähkön tuottamiseen. Lisäksi Viking Line tulee olemaan maailman ensimmäinen varustamo, joka asentaa Climeonin höyryturbiinit hyödyntämään palamisprosessissa muodostuvien kaasujen hukkalämmön. Höyryturbiinit otetaan ensin käyttöön Viking Glorylla, mutta niiden mahdollista käyttöä tulevaisuudessa Viking Linen kuudella muulla aluksella tullaan harkitsemaan.

– Olemme hyvin ylpeitä Viking Linen osoittamasta luottamuksesta ja siitä, että he ovat päättäneet jatkossakin toimia meriteollisuuden energiatehokkuuden suunnannäyttäjänä asentamalla Climeonin valmistamat Heat Power -moduulit ja höyryturbiinit. Jokainen yksikkö pystyy tuottamaan jopa 150 kW, mikä on verrattavissa 250 000 matkapuhelimen lataamiseen tarvittavaan sähkömäärään päivässä. Uskomme, että uuden ratkaisumme avulla Viking Gloryn CO2-päästöt vähenevät noin 4 000 tonnia vuodessa, kertoo Climeonin toimitusjohtaja Thomas Öström.

Viking Line otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön ruotsalaisen Climeonin energiankierrätysjärjestelmän, kun Viking Graceen asennettiin vuonna 2015 ensimmäinen laivoihin kehitetty prototyyppi. Viking Glorya rakennettaessa Climeon on ollut mukana kehittämistyössä alusta alkaen.

– Polttoaine on Viking Linen toiseksi suurin menoerä, mutta energiatehokkuus ei tarkoita pelkästään säästöjä. Meille tärkeintä on, että toimimme aktiivisesti ympäristöä säästävän merenkulun puolesta. Climeon Heat Power System tulee tuottamaan jopa 40 prosenttia matkustajatoimintoihin laivalla tarvittavasta sähköstä, sanoo Viking Linen Viking Gloryn projektipäällikkö Kari Granberg.

 


Climeon Heat Power System

Energiankierrätysjärjestelmä muuttaa moottorien hukkalämmön sähköksi. Koko prosessin kuvaus yksinkertaistettuna on seuraava: Moottorit tarvitsevat jäähdytysvettä ylikuumenemisen ja kiinnileikkaamisen estämiseksi. Moottorien kautta kulkiessaan jäähdytysvesi kuumenee ja syntyy lämpöä. Useimmiten tämä hukkalämpö johdetaan pois laivasta, ja lämpö menee siis hukkaan. Climeonin innovatiivisten järjestelmien avulla lämpö muutetaan puhtaaksi sähköksi.

Teksti: Vaula Aunola

Jaa artikkeli