22.11.2022

Meyer Group rakentaa Disneylle metanolimoottorilla varustetun risteilyaluksen

Meyer Group viimeistelee rakenteilla olevan risteilyaluksen Disney Cruise Linelle entisellä MV-telakalla Wismarissa. Alus muunnetaan äskettäin perustetun Meyer Wismarin toimesta yhdeksi ensimmäisistä metanolikäyttöisistä ja siten yhdeksi ympäristöystävällisimmistä aluksista.

Kuva: Meyer

Meyer Wismar aikoo työllistää useita satoja MV-telakoiden entisiä työntekijöitä. Laiva varustetaan yhdessä muiden Meyer-konserniin kuuluvien yritysten kanssa vihreimmillä teknologioilla. Valmistumisaika on 2025.
– Mecklenburg-Vorpommernissa on vahva sitoutuminen laivanrakennukseen, jonka tunnemme myös Warnemünden sijainnistamme. Uskomme
sekä Wismarin tiimin että Meyer-tiimimme rohkeuteen saada valmiiksi suurin Saksassa rakennettu risteilyalus. Tästä tulee toinen innovatiivinen luku laivanrakennuksen pitkässä historiassa, sanoo Bernard Meyer.

– Intohimoisina laivanrakentajina olemme erittäin iloisia voidessamme turvata jo tehdyt investoinnit laivan valmistumiseen ja Wismarin telakan modernisointiin sekä toimittaa innovatiivisen laivan, Aloys Meemann sanoo. Hän johtaa yhdessä Lambert Krusen kanssa Meyer Groupin projektia Wismarissa.

DR Christoph Morgen, MV Werften Groupin pesänhoitaja sanoo:
– Mecklenburg-Vorpommernin laivanrakentajille ja merenkulkualan toimittajille Pohjois-Saksassa on tänään erittäin hyvä päivä. Useita satoja MV Werftenin entisiä ja nykyisiä työntekijöitä, Meyer Groupin kollegoita ja useita toimittajia on viimeistelemässä vaikuttavaa laivanrakennusprojektia Wismarissa kahden seuraavan vuoden aikana, jotta siitä saadaan vastuullinen ja kestävä perheiden risteilyalus Disney Cruise Linelle.
– Olen iloinen sopimuksen allekirjoittamisesta, koska se vahvistaa MV Werftenin työntekijöiden tekemän erinomaisen työn ja korostaa Mecklenburg-Vorpommernin suurta merkitystä ja erinomaista osaamista laivanrakennuksessa.

Sekä Disney että Meyer pyrkivät vähentämään merenkulun päästöjä, käyttämään vähemmän energiaa ja lisäämään tuotteidensa ympäristöä parantavia ominaisuuksia sekä rakentamaan niitä vastuullisesti.
– Kun Disney lähestyi meitä jotta saattaisimme laivan valmiiksi yhdessä, näimme heti suuria mahdollisuuksia. Meyer edustaa innovaatioita, minkä vuoksi olemme erityisen iloisia voidessamme toimittaa maailman ensimmäisen täysin metanolilla toimivan risteilyaluksen Disney Cruise Linelle. Tämä on seuraava suuri harppaus vihreän merenkulun suuntaan”, sanoo Thomas Weigend, Meyer Werftin ja Meyer Wismarin toimitusjohtaja.
– Tämä vaatii monimutkaista laivan moottoreiden muuntamista, lisätankkeja ja monia muita toimenpiteitä, jotka tekevät aluksesta ympäistöystävällisen. Laiva voi purjehtia ilmastoneutraalisti heti, kun vihreää metanolia on saatavilla. Lisäksi jätehuolto laivoilla tulee olemaan ajan tasalla

Meyer Werft on jo toimittanut kolme risteilyalusta Disney Cruise Line -yhtiölle. Disney Dreamin ja Disney Fantasyn vuosina 2010 ja 2012. Disney Wish on Disney Cruise Linen laivaston nuorin jäsen kesästä 2022 lähtien. Disney Wishin kaksi sisaralusta
Meyer Werft toimittaa Papenburgista vuosina 2024 ja 2025.

Jaa artikkeli
portofnaantali