15.07.2020

MIV Green Jade kulkee Wärtsilän voimin

Wärtsilä on saanut suuret tilaukset ensimmäiselle Taiwanilla rakennettavalle tuulivoimaloiden kokoonpanoalukselle. MIV Green Jade valmistuu CSBC:n Kaohsiungin telakalla 2022, jonka jälkeen alus alkaa kasata ja huoltaa merituulipuistoja Taiwaninsalmessa.

Offshore-aluksen tilaukseen kuuluu neljä Wärtsilä 46DF- ja kaksi 20DF -meridieseliä, ohjauspotkurijärjestelmät, DP3 -ratkaisu, navigointijärjestelmä ja pakokaasujen puhdistuslaitteet.

Wärtsilä Marinen Kiinan ja Itä-Aasian johtaja Östen Lindellin mukaan toimitussopimukseen kuuluu myös laitteiden asennuksen valvonta Kaohsiungin telakalla. Koneet ja laitteet toimitetaan Taiwanille vuonna 2021.

– Olemme jo aiemmin toimittaneet vastaavia integroituja ratkaisuja eräässä toisessa projektissa, jossa oli mukana myös tähän hankkeeseen osallistuva kumppani. Aiemmat referenssit auttoivat meitä myös Taiwanin tilausten kilpailussa, Lindell sanoo.

MIV (main installation vessel) Green Jade on 216,5 metriä pitkä offshore -alus, jonka kannella riittää tilaa kuljettaa suurimmatkin uuden sukupolven merituuliyksiköt sijoituspaikoilleen ja koota ne siellä. Taiwanin lipun alla purjehtiva alus varustetaan 4 000 tonnin Huisman -nosturilla ja laivalle mahtuu 160 miehistön jäsentä ja tuulivoimaloiden rakentajaa.

Taiwanin merituulihankkeissa eurooppalaista virettä

MIV Green Jade osallistuu Taiwaninsalmeen valmistuvan kahden suuren merituulipuiston rakennustöihin vuodesta 2023 lähtien. Taiwanin hallituksen tavoitteena on tuottaa viidesosa saarivaltion energiasta uusiutuvalla energialla vuoteen 2025 mennessä.

Aluksen tilaaja on CDWE (CSBC-Deme Wind Engineering) -niminen tuulienergian yhteenliittymä, jonka osapuolia ovat taiwanilainen CSBC ja belgialainen DEME Group.

Tuulienergian yhteenliittymän belgialainen osapuoli DEME Group on maailman kaikilla merillä toimiva erikoisalusten omistaja ja operaattori. Yhtiön palveluksessa on reilut viisi tuhatta meriolojen rakennustöiden ammattilaista ja sen tonnistossa seilaa yli sata erikoisalusta. Viime vuonna DEME:n liikevaihto oli reilut 2,6 miljardia euroa.

Jaa artikkeli