12.08.2021

MyStar laskettiin vesille Raumalla

Tallinnan ja Helsingin liikennöinnin 2022 aloittava MyStar laskettiin vesille Raumalla hetki sitten. Laivan kummi on Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallinkin MyStar laivan kummi, Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo, että valintaan vaikutti merkittävästi Kaljulaidin ansiokas työ ympäristön ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen parissa sekä Virossa että kansainvälisesti.

Presidentti Kersti Kaljulaid näkee MyStarin osana virolaisen merenkulun tarinaa.

”Kun virolaisalus Admiral Bellingshausen lähti kaksi vuotta sitten Antarktika200-tutkimusmatkalleen, se auttoi kertomaan tarinaa Virosta merenkulun ja huipputeknologian maana kiinnittäen samalla huomiota kansainvälisiin ympäristöongelmiin. Alus saattaa vaikuttaa hyvin erilaiselta kuin MyStar, mutta ne ovat osa samaa tarinaa. Vuosi vuodelta kasvavaan laivueeseemme on nyt tulossa sekä kooltaan että teknologialtaan erityinen alus, jonka tavoitteena on vähentää päästöjä entisestään. Tallinkilla puolestaan on erityinen rooli Viron taloudessa sekä työnantajana että kymmenien tuhansien ihmisten työmatkojen mahdollistajana”, Kaljulaid kertoo.

Ympäristöystävällisen merenkulun edistäminen on tärkeää myös laivan tilanneelle Tallinkille ja sen rakentavalle RMC:lle.

”Meille uusi alus edustaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta, sillä ympäristöystävällisemmät ja energiatehokkaammat laivat tarkoittavat puhtaampaa Itämerta ja parempaa elinympäristöä meille kaikille. Ensi vuodesta alkaen Tallinnan ja Helsingin välillä on vihreä yhteys, kun reitillä liikennöivät Megastar ja MyStar. On erityisen hienoa, että olemme pandemiavuodesta huolimatta pystyneet edistämään strategisia päähankkeitamme sovitusti, ja että MyStarin rakennustyöt ovat edenneet myös haastavissa olosuhteissa”, sanoo Nõgene.

”MyStar on seitsemäs ja samalla energiatehokkain alus, joka on rakennettu tai suunniteltu Tallinkille Raumalla. Tavoitteemme on olla ympäristöystävällisen merenkulun edelläkävijä laivanrakennuksessa, ja olemme ylpeinä kehittämässä Suomen ja Viron välistä laivaliikennettä ympäristöystävällisempään suuntaan yhdessä tärkeän ja pitkäaikaisen asiakkaamme kanssa”, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Kaste- ja vesillelaskutilaisuuden jälkeen MyStarin rakennustyöt jatkuvat aluksen sisätiloissa. Rakennusvaiheen seuraava merkittävä virstanpylväs on aluksen luovutus Tallinkille vuonna 2022.

Jaa artikkeli
Freja