20.10.2020

Pandemia avasi etäkoulutuksen Suomesta USA:han

Yhdysvaltalainen Massachusetts Maritime Academy on valinnut Wärtsilä Voyagen pilvipohjaiset simulaattorit ratkaisuksi, joka takaa opiskelijoille turvalliset ja tehokkaat etäopiskelun mahdollisuudet pandemian oloissa. MMA:n ja Wärtsilä Voyagen yksivuotinen sopimus avaa suomalaiselle pilven etäkoulutukselle pääsyn Yhdysvaltoihin.

Pilvisimulaattoreiden käytöllä MMA pystyy kouluttaman yhtä aikaa enemmän merikadetteja, joko fyysisesti luokissa tai online-yhteyksillä. Koronaviruksen takia oppilaitokset ovat joutuneet rajoittamaan luokkakokoja kaikkialla maailmassa.

Online-simulaattori tarjoaa opetuksessa saman sisällön ja opintomateriaalin kuin kampuksen oloissakin. Simuloinnin avulla aikataulujen haasteisiin voidaan vastata joustavasti ja pilvi-infra mukautuu myös tulevaisuuden mahdollisesti tiukentuviin rajoituksiin.

Opetuksen sisältö pysyy samana, vain jakelu muuttuu

MMA:n apulaisprofessori John Belle kertoo, että Wärtsilän pilvisimulaattori on heti valmis ratkaisu oppilaitoksen online-oppimateriaalin pulmiin, jotka koronapandemia on aiheuttanut.

– Simuloinnin avulla pystymme kehittämään myös opintojen hybridimalleja, joissa varsinkin jatko-opiskelijoille tarjotaan merenkulun innovatiivista tulevaisuuden koulutusta, Belle sanoo.

Wärtsilä Voyagen simulaattoreiden myyntijohtaja Neil Bennett tähdentää etäopintojen merkitystä nykyisinä poikkeusaikoina. Hänen mielestään on tärkeää, että tulevaisuuden laivapäällystöä ja meriupseereita pystytään kouluttamaan ja harjoittamaan muuallakin kuin luokkahuoneissa.

– Simuloinnin avulla opetuksen sisältö pysyy aivan samana, vain oppimateriaalin jakelumenetelmät muuttuvat, Bennett sanoo ja lisää, että navigoinnin etäopetus on mainio esimerkki teknologiakonsernin älykkäistä ratkaisuista, joilla merenkulun tehokkuutta ja turvallisuutta parannetaan.

Syyskuun lopussa tehtyihin kauppoihin kuuluvat Wärtsilä Navi-Trainer pilvisimuloinnin ohjelmistot, kahden luokkahuoneen laitteet sekä TADS -merikarttojen toimituksia. Wärtsilä Voyage on aiemminkin toimittanut merenkulun opetussimulaattoreita MMA:lle. Massachusetts Maritime Academy on yhdysvaltalainen valtionyliopisto, joka tarjoaa merikadeteille ja merenkulun opiskelijoille neljä vuotta kestäviä korkeakouluopintoja ja jatko-opintoja maisterintutkintoa varten.

Jaa artikkeli