10.05.2021

PAX NAVIS – Merirauhan julistus avaa veneilykesän

Turku julistaa alkavan veneilykauden merirauhan koko Suomen vesille. Jo viidettä kertaa järjestettävä, kaikkien meren ystävien tapahtuma PAX NAVIS toteutuu myös tänä vuonna virtuaalisesti.

Itämeren suojeluun ja vastuulliseen vesillä liikkumiseen kannustavaan tapahtumaan voi osallistua verkossa, veneeltä tai vaikkapa omalta laiturilta torstaina 27.5. kello 18–19. Ohjelmassa on videoituja musiikkiesityksiä ja tietoiskuja. Musiikkiesityksissä kuullaan merellistä jazzia ja Turun Naispoliisilaulajien sointia. Virtuaalitapahtuma huipentuu Merirauhan julistukseen, jonka lukevat suomeksi ja ruotsiksi Jouni Lehikoinen Turun Mikaelinseurakunnasta ja Jaakko Laasio Merimieskirkosta.

Tarkempi ohjelma julkaistaan ennen tapahtumaa osoitteessa paxnavis.fi

Somehaaste levittää viestiä toukokuussa

PAX NAVIS haastaa jokaisen merta rakastavan jakamaan merellisiä tunnelmia somehaasteen kautta jo koko toukokuun ajan. Tunnuksella #paxnavis voi lähettää omat merirauhan toivotuksensa teksteinä, kuvina tai videoina Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Somen kautta osallistuneiden kesken arvotaan tapahtuman kumppaneiden lahjoittamia palkintoja.

Tapahtuman kumppaneina vuonna 2021 ovat Helsingin kaupunki, Viking Line, Kajahdus Oy, Jazz City Turku ry, Archipelago Sea Jazz, Suomen Merimieskirkko, Pidä Saaristo Siistinä ry, Airisto Segelsällskap i Åbo, Sirokoru, Paavo Nurmi Games, Varsinais-Suomen ELY -keskus, Turun seudun sukeltajat, Sukellushistoriallinen yhdistys, Suomen meripelastusseura, Pilvilinna mediahouse, Arjasmaa Yhtiöt Oy, Buster, Turun Pursiseura ja Turun Naispoliisilaulajat.

PAX NAVIS on merihenkinen, rento ja informatiivinen tapahtuma, joka pyrkii edistämään Itämeren suojelua ja turvallista veneilykulttuuria. Tapahtuman nimi, PAX NAVIS, on latinaa ja viittaa rauhaan ja veneilyyn. Tapahtuman idea on syntynyt yksityishenkilön toimesta, ja tapahtuman järjestämisestä vastaavat Turun kaupungin Itämerihaaste, Turun Mikaelinseurakunta ja Ruissalon Telakka. Tavoitteena on synnyttää perinne veneilijöiden ”kokoontumisajosta”, johon voi osallistua myös ilman venettä. paxnavis.fi

Jaa artikkeli
Freja