06.07.2022

Porin satamatoimintoja hollantilaisomistukseen

Suuri osa Porin sataman toiminnoista siirtyy hollantilaisomistukseen. Uuden operaattorin uskotaan kehittävän kehittävän alueen toimintoja pitkäjänteisesti, kun kauppa elokuun lopulla pannaan toimeen.

Kuva: Porin Satama

Porin satama on myynyt nosturiliiketoimintansa Olmar Management B.V:lle ja Stichting Depositary PGGM Infrastructure Fundsille, jotka perustavat Poriin uuden suomalaisyrityksen.
Sataman myymä nosturiliiketoiminta kattaa nosturikaluston ja henkilöstön, johon kuuluu 21 vakinaista ja 2 määräaikaista työntekijää.
Hacklin Oy puolestaan myy samaan aikaan ja samoille ostajille Porin satamaliiketoimintansa. Käytännössä myydään Oy Hacklin Port Service Ltd:n, Oy Tahkoluoto Cargo Handling Ltd:n ja Oy Mäntyluoto Terminals Ltd: osakkeet. Myös Hacklin- konsernin Porin Sataman varastot ja toimitilat kuuluvat kauppaan.
Porin Hacklinilla työskentelee 90 työntekijää, joiden työsuhteet jatkuvat muutoksitta.
Ostajista Olmar on perustettu omistamaan ja operoimaan strategisesti tärkeitä logistiikkakohteita,jotka palvelevat tuotantoteollisuutta. Se keskittyy pääsijoittajansa PGGM:n kanssa pitkäjänteisiin sijoituskohteisiin.

PGGM on merkittävä hollantilainen voittoa tavoittelematon eläkesäätiöiden palveluntarjoaja. Sillä lasketaan hallitsevan noin 273 miljardin euron eläkevaroja.
Porin Satama Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkilä toteaa, että kaupat tuovat huomattavasti lisää mahdollisuuksia ja pääomaa kehittää sataman infraa ja liikennettä.
Hacklin on vuonna 1908 perustettu perheyhtiö, jonka toiminnoissa Porin Sataman ahtaustoiminnot ovat olleet alusta asti merkittävässä asemassa. Sen muut logistiikkayhtiöt jatkavat toimintaansa Helsingissä, Haminassa, Kotkassa ja Kiinassa. Konserni panostaa jatkossa entistä voimakkaammin kansainvälisten logistiikkatoimintojen kehittämiseen.

Teksti Vesa Veikkola

Jaa artikkeli
navigate