01.11.2021

Rauman merenkulun koulutus täyttää 140 vuotta

Merenkulun koulutus on kehittynyt monin tavoin vuosien saatossa. Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja WinNova juhlistavat perinteikästä koulutusta symposiumin ja iltagaalan merkeissä 3.11.

Kuvaaja Pekka Lehmuskallio

SAMKin logistiikan ja meriteknologian osaamisalueen johtaja Riitta Tempakka pitää merenkulun koulutusta erittäin tärkeänä Raumalle.

– Merenkulku on erittäin vanha ja perinteikäs koulutus. Se on toki muuttunut paljon ja opetusmenetelmät ovat kehittyneet. Olemme koulutuksessa ajan hermolla, hän sanoo. Älykäs merenkulku ja logistiikka on määritelty SAMKin uuteen strategiaan nousevaksi alaksi.

Viime vuosina koulutukseen ovat tulleet muun muassa simulaattorit, joissa opiskelijat harjoittelevat vastaavaa tekniikkaa kuin he tulevat käyttämään tulevaisuudessa työskennellessään laivoilla. Simulaattorit ovat SAMKin ja WinNovan yhteiskäytössä. Merenkulun koulutuksessa tehdään myös paljon yritysyhteistyötä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Symposium ja iltagaala osana juhlallisuuksia

SAMK ja WinNova järjestävät raumalaisen merenkulkualan koulutuksen 140-vuotisjuhlien osana keskiviikkona 3.11.2021 kansainvälisen Älykkään Merenkulun Teknologian Symposiumin digitalisoituvan merenkulun ajankohtaisista aiheista. Asiantuntijaluentojen teemat ulottuvat etäluotsauksesta merenkulun kyberturvallisuuteen. Symposium liittyy läheisesti ISTLAB-hankkeeseen, jonka osana Raumalle on syntynyt ainutlaatuinen merenkulun teknologian kehittämistä ja koulutusta palveleva simulaattoripohjainen testiympäristö. Päivä päättyy kutsuvieraille suunnattuun iltagaalaan, jossa on puhujana muun muassa puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Juhlallisuudet jatkuvat torstaina 4.11.2021 Rauman meriverkostopäivän merkeissä. Tapahtuman tarkoituksena on koota yhteen meriklusterin toimijoita, mahdollistaa uusien kumppanuuksien syntymistä ja tarjota uusin tieto laivanrakennusalan ja merenkulun kehityksestä.

Lue lisää symposiumista ja iltagaalasta:

Maritime Education 140

Lue lisää merenkulun koulutuksen vaiheista:

Merenkulun koulutus purjehtii 140-vuotissatamaan – Keskiössä älykäs merenkulku ja logistiikka

Jaa artikkeli
portofnaantali