24.02.2023

RMC:n toimitusjohtajaksi on valittu Mika Nieminen Koneelta

Uusi toimitusjohtajana aloittaa työnsä maaliskuussa. Viime syksystä yhtiötä luotsannut Mika Heiskanen siirtyy Royal Caribbean palvelukseen ja on ehdolla RMC:n hallitukseen.

Mika Nieminen (vas.) ja Mika Heiskanen tekevät vahdinvaihdon maaliskuussa..

Rauma Marine Constructions kertoo valinneensa yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi Mika Niemisen. Hän siirtyy RMC:lle Kone Oyj:stä.

”Niemisellä on monipuolinen kokemus johtotehtävistä useammasta teollisuusyhtiöstä. Hän on perehtynyt RMC:n johtoryhmätyöskentelyyn alkuvuoden ajan ja hän toimii myös RMC:n tytäryhtiön RMC Defencen toimitusjohtajana. Nieminen aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 15.3.2023.”

Nykyinen lokakuussa työnsä aloittanut toimitusjohtaja Mika Heiskanen siirtyy urallaan eteenpäin Royal Caribbean Groupin uudisrakennustoimintoon Yhdysvaltoihin.

Yhtiö kertoo, että Nieminen nimitettiin alun perin RMC Defencen toimitusjohtajaksi vuoden 2022 lopulla.

”Samalla hänet nimitettiin RMC:n toimitusjohtajan sijaiseksi. Haussa huomioitiin, että valitulla henkilöllä olisi myös konsernijohtajan pätevyys. RMC:n toimitusjohtajan sijaisena Niemisen nimitys ei vaadi hallitukselta erillistä päätöstä, vaan hallitus vahvistaa nimityksen seuraavassa kokouksessaan”, RMC kertoo.

”Mika Niemisen tausta modernista verkottuneesta teollisuudesta luo hyviä edellytyksiä tämän päivän telakkateollisuuden toiminnan johtamiselle. Jatkamme hyvillä mielin yhteistyötä Niemisen kanssa. Odotamme vaihdoksesta sujuvaa, koska Niemiseltä löytyy jo perusteellinen tietämys RMC:n toiminnasta”, hallituksen puheenjohtaja Stig Gustavson sanoo.

Toimitusjohtaja Mika Heiskanen aloitti RMC:n johdossa viime vuoden syksyllä, jolloin RMC:n hallitus sopi hänen kanssaan strategisen kannattavuuden ja kapasiteetin kasvuohjelman käynnistämisestä.

”Ohjelma on saatu hyvin alkuun, ja olemme tyytyväisiä Heiskasen panokseen. RMC:n pääosakkaat ehdottavatkin yhtiökokoukselle Heiskasen nimittämistä RMC:n hallituksen jäseneksi”, Gustavson sanoo.

RMC:llä on tilauskirjassaan neljä Merivoimille rakennettavaa monitoimikorvettia. Korvettien tuotanto aloitetaan tämän vuoden lopussa. Lisäksi RMC:llä on parhaillaan työn alla kaksi matkustaja-autolauttaa tasmanialaiselle TT-line Companylle Australian ja Tasmanian väliseen liikenteeseen. Alukset valmistuvat vuoden 2024 aikana.

VA

Jaa artikkeli
meriverkostot