12.01.2023

Ruotsin Sjöfartsverket rahtaa Viking Supplylta apujäänmurtajan

Osana Ruotsin merenkulkulaitoksen (Sjöfartsverket) ja Viking Supply Shipsin välistä sopimusta varustamon korkean jääluokan offshore-huoltoalus on kutsuttu jälleen saatto- ja jäänmurtopalveluihin Pohjois-Itämerelle.

Viking Supply toimittaa Magne Viking aluksen Sjöfartverketin jäänmurtajakäyttöön. Tämä sopimus vahvistaa Viking Supply Shipsin ja Ruotsin merenkulkulaitoksen välistä hyvää ja pitkäaikaista suhdetta, joka kuitenkin pian on päättymässä.

Yhtiö rakensi jo 1990-luvun lopussa entisellä Kvaernerin Leirvikin telakalla kolme Tor Viking tyyppistä apumurtajaa, jotka yhtiö muutama vuosi sitten myi hyvällä hinnalla Kanadan rannikkovartiostolle väliaikaisiksi murtajiksi, kunnes varsinaiset uudisrakennukset saataisiin tilatuiksi.

Viking Supply Ships on myös miehittänyt ja hoitanut Ruotsin valtion murtajatkin, mutta tämä sopimus on nyt päättymässä vuonna 2024, kun Ruotsin murtajille ollaan antamassa Itämeren muuttuneen turvallisuustilanteen johdosta myös maanpuolutuksellsia tehtäviä ja Sjöfartverket ottaa murtajien hoidon ja miehittämisen takaisin itselleen.

Uusi rahtaussopimus on allekirjoitettu 38 päivän mittaiseksi, ja se alkaa helmikuun 2023 alusta. Magne Viking on 85 m pituinen, 22 metriä leveä IA jääluokan offshore huoltoalus ja sen koneteho on 14 MW ja paalutyöntö 250 tonnia. Alus on rakennettu Zamakonan telakalla Espanjassa vuonna 2011.

Jaa artikkeli