20.09.2022

Satakunnan varautumisen tilanne Merilogistiikan tutkimusfoorumin aiheena

Satakunnan ammattikorkeakoulu järjestää ensimmäistä kertaa kaikille avoimen Merilogistiikan tutkimusfoorumin tiistaina 27.9.2022.

Merilogistiikan tutkimuskeskuksella on meneillään lähes kaksikymmentä hanketta ja uusia on tulossa. Kuva: Hanna Kajander

Kaikille avoimessa tilaisuudessa Rauman Merimäen kampuksella esitellään Merilogistiikan tutkimuskeskuksen eri hankkeiden tuoreimpia tuloksia sekä pidetään ajankohtaiseen teemaan pureutuva paneelikeskustelu.

– Huoltovarmuus on monipuolinen kokonaisuus, ja odotan mielenkiinnolla, miten asiantuntijat näkevät Satakunnan kapasiteetin kohdata haastavia yhteiskunnallisia tilanteita, tutkimuspäällikkö ja Merilogistiikan tutkimuskeskuksen vetäjä Minna Keinänen-Toivola toteaa.

Merilogistiikan tutkimuskeskus käynnistettiin keväällä 2021 vastaamaan merenkulun ja logistiikka-alan muuttuviin tarpeisiin. Digitalisaation lisääntyminen ja hiilineutraaliuden edistäminen ovat osaamisen ylläpidon ja huoltovarmuuden ohella edelleen teemoja, joiden parissa tutkimuskeskuksessa tehdään mittavassa määrin töitä tiiviissä yhteistyössä yritysmaailman kanssa.

– Tutkimuskeskuksella on meneillään lähes kaksikymmentä hanketta ja uusia hakemuksia on vetämässä. Olemme reilussa vuodessa kasvaneet suureksi tutkimuskeskukseksi, joka työllistää hyvän määrän osaajia.

Tutkimusfoorumissa esiteltävissä hankkeissa työskennellään monipuolisesti mm. laivojen digitaalisuuden, logistiikan tehostamisen sekä alan työhyvinvoinnin teemojen parissa.

Huoltovarmuuteen keskitytään ennen kaikkea tilaisuuden päättävässä keskustelussa, jonka aihe on Satakunnan varautumisen tilanne?. Keskustelijoina ovat Riikka Piispa Rauman Kauppakamarista, Matti Niskanen ELY-keskuksesta ja Tero Jokilehto Liikenne- ja viestintäministeriöstä.

– Tältä keskustelulta on lupa odottaa paljon. Esimerkiksi Matti Niskanen vastaa Lounais-Suomen elinkeinoelämän alueellisen varautumisyhteistyötoimikunnan toiminnasta ja koordinoinnista. Olemme nyt jo vuosia eläneet jonkinasteisessa poikkeustilanteessa ja epävarmuus näyttää jatkuvan. Satakunnan kyky varautua ja vastata ajan haasteisiin oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ja oikeissa asioissa – on iso asia elinkeinoelämälle ja meriklusterille, johon moni asia tavalla tai toisella kytkeytyy.

– Tavoitteeni on luoda tutkimusfoorumista vuosittainen tapahtuma, josta Merilogistiikan tutkimuskeskuksemme tunnetaan kansallisestikin ja joka houkuttelee alan asiantuntijoita paikalle myös kauempaa, Keinänen-Toivola visioi.

Merilogistiikan tutkimusfoorumia voi seurata ajan hengen mukaisesti myös virtuaalisesti.

HUOM! Paikalle saapuvien ilmoittautuminen on päättynyt 16.9. mutta virtuaalitapahtumaan voi edelleen ilmoittautua.

Lisätietoa sekä foorumin ohjelma ja ilmoittautumislinkki

Jaa artikkeli
millog