Cavotecin MoorMaster kiinnittää Vikingin laivat Turussa

Suunnitteluyhtiö Cavotec toimittaa täysin automaattisen MoorMaster -kiinnitysjärjestelmän Turun matkustajasatamaan Vikingin isoja lauttoja varten. Järjestelmä toimitetaan vuoden 2020 aikana.

Samanlainen järjestelmä on palvellut Helsingin satamassa vuodesta 2016. Kuva: Cavotec

Turussa Cavotecin MoorMaster hoitaa automaattisesti Viking Linen suurten, 218 metriä pitkien matkustaja-autolauttojen kiinnitykset. Viking Grace aloitti liikennöinnin vuonna 2013 ja sisarlaiva Viking Glory valmistuu vuonna 2021.

Cavotec Ports & Maritimen toimitusjohtaja Patrick Mares pitää nyt saatua tilausta asiakkaan eli Viking Linen luottamuksen osoituksena MoorMasterille.

– MoorMaster tehostaa varustamon operatiivista toimintaa. Se parantaa turvallisuutta ja luo edellytyksiä kestävälle kehitykselle, Mares sanoo Cavotecin tiedotteessa.

Samanlainen MoorMaster -automaattijärjestelmä on ollut käytössä Helsingin Satamassa vuodesta 2016 lähtien. Tänä aikana laitteet ovat hoitaneet yli 5 000 aluksen kiinnitykset täysin automaattisesti.

MoorMaster -järjestelmät lyhentävät alusten kääntöaikoja satamissa ja tehostavat kiinnityksiä perinteisiin menetelmiin verrattuna. Koska automatisaatio nopeuttaa toimintoja, se säästää myös polttoainetta ja vähentää alusten kasvihuonepäästöjä satamissa.

Maailman satamissa käytetään noin 80 MoorMaster -järjestelmää, ja nämä ovat hoitaneet noin puolen miljoonan eri tyyppisen aluksen kiinnittymiset laitureihin. MoorMaster on ollut markkinoilla noin 20 vuotta ja tehokkaiden patenttiensa ansiosta Cavotec on edelleen näiden automaatisten järjestelmien ainoa toimittaja.

Jaa artikkeli