Rauanheimo sijoittaa Muugan laitteet Tahkoluotoon

Tallinnan satama on myynyt konkurssiin menneen Muugan hiiliterminaalin laitteet huutokaupassa Oy M. Rauanheimo Ab:lle. Suomalainen satamaoperaattori aikoo pystyttää Virosta hankitut laitteet Tahkoluodon satamaan Poriin. Rauanheimon toimitusjohtaja Joakim Laxåback arvelee kuluvan vielä vuoden päivät ennen kuin laitteet ovat toiminnassa Tahkoluodossa.

Muugan hiiliterminaalin konkurssihuutokaupassa oli mukana kaksi osallistujaa, joista suomalaisyhtiö siis voitti kilpailun. Laitteista maksettua hintaa ja toisen osallistujan nimeä ei ole julkistettu.
 
– Uusina vastaavat kuljetus- ja käsittelylaitteet maksavat noin 70 miljoonaa euroa, ja meidän Muugasta hankkimamme laitteet ovat lähes uuden veroiset. Niitä ei ole Virossa ehditty käyttää oikeastaan ollenkaan, toimitusjohtaja Joakim Laxåback kertoo.
 
– Meillä on ollut selvä suunnitelma tuoda Muugan laitteet suomalaiseen satamaan eli tässä tapauksessa Tahkoluotoon. Purkaminen ja uudelleen kasaaminen vie oman aikansa, joten kestää varmaankin vuoden päivät ennen kuin hiiliterminaali on taas toiminnassa, Laxåback lisää.
 
Yhden pysähdyksen logistiikkatalo
 

Oy M. Rauanheimo Ab operoi terminaaleja Suomen satamissa Oulusta Haminaan. Rauanheimo on 135-vuotisen historiansa aikana kasvanut ahtauksen ja laivauksen huippuasiantuntijaksi, joka toimii tehokkaana linkkinä maa- ja merikuljetusten välillä.

Vuosien mittaan Rauanheimo on kasvattanut toimintojaan ja laajentunut muun muassa Helsinkiin, Hamina-Kotkaan, Tahkoluotoon ja viimeksi toukokuussa Ouluun. Nykyään Rauanheimo on logistiikkapalvelujen tuottajana täyden palvelun talo, jonka pääkonttori sijaitsee edelleen Kokkolassa.

 
Oy M. Rauanheimo Ab:n emoyhtiö on Backman-Trummer Group, joka puolestaan kuuluu KWH-konserniin.
Jaa artikkeli