Tutkimus- ja kehitystarkoituksiin rakennetaan terminaaliympäristöä vastaava LTE-testiverkko

Kalmar,Ukkoverkot ja Nokia rakentavat langattoman digiympäristön satama ja terminaalitoimintojen tutkimus ja kehitystyöhön.

Kuva: CARGOTEC

Kalmar ja Ukkoverkot ovat tehneet kahden vuoden yhteistyösopimuksen Nokian kanssa yksityisen LTE-verkon suunnittelusta, rakentamisesta ja käytöstä. Nokia Digital Automation Cloud -alusta soveltuu hyvin liikkuviin koneisiin ja teolliseen IoT:iin.

Tutkimus- ja kehitystarkoituksiin rakennetaan todellista terminaaliympäristöä vastaava testiverkko. Koneiden välistä tiedonvälitystä testataan uudessa yksityisessä 4G/LTE (Long Term Evolution) -ympäristössä ja sitä verrataan aiempiin langattomiin teknologioihin, keskittyen innovatiivisten liiketoimintasovellusten kehittämiseen. Tämä yhteysteknologia on luotettavampi ja mahdollistaa turvallisemman viestinnän kuin Wi-Fi. Yksityinen LTE tarjoaa matalan viiveen ja suuren kapasiteetin yhteyden yhdistettynä tietojenkäsittelyyn, jota tarvitaan aikakriittisiin teollisiin sovelluksiin mahdollistamaan reaaliaikaisen analytiikan ja videopohjaiset sovellukset, kuten koneen kauko-ohjauksen.

– Uskomme, että uusi 5G-valmiuksinen LTE-ratkaisu tulee olemaan vahvuus liiketoiminnallemme, ja odotamme tämän testaamisen aloittamista digitaalisen automaation ympäristössä. Yksityinen LTE-verkko tarjoaa turvallisuutta ja reaaliaikaista videokuvaa, joita tarvitaan toimintojen luotettavaan kauko-ohjaukseen, sanoo Pekka Yli-Paunu, Director, Research, Kalmar.

– Digitaalinen automaatioalusta, jossa on yhteys- ja sovelluskerrokset, mahdollistaa uusien palveluiden ja konseptien testaamisen, Yli-Paunu lisää.

– Kalmar toteuttaa 5G-valmiin Nokia Digital Automation -alustan hyödyntämällä 2.6 GHz:n taajuutta. Tämä tuo monia mielenkiintoisia digitaalisia liiketoimintamahdollisuuksia yksityiselle LTE-verkolle ominaisten luotettavuuden, suuren kapasiteetin, matalan viiveen ja turvallisuuden ansioista, johtaja Jouko Tuppurainen Ukkoverkoilta kertoo.

Nokian rakentama verkko mahdollistaa koneiden liittämisen luotettaviin paikallisiin LTE- tai 5G-verkkoihin sekä automaation, robotiikan, koneoppimisen, analytiikan ja reaaliaikaisen etävalvonnan, mikä puolestaan lisää kustannustehokkuutta ja luo lisäarvoa koko tuotantoketjuun. Nämä yhteydet räätälöidään asiakkaiden kapasiteetin, käytettävyyden ja kattavuuden tarpeisiin.

– Digitaalinen automaatioalustamme tuo kattavan yhteysteknologian terminaaleihin, sensoreihin, kameroihin ja muihin laitteisiin, jotka mahdollistavat liiketoiminnan ja toimintojen kannalta kriittiset yhteydet ja digitaalisen transformaation. Tiedonvälitys on olennaista liiketoiminnan tehokkuuden ja lastinkäsittelyn turvallisuuden kannalta, oli se sitten koneiden tai koneiden ja ihmisten välillä. Olemme iloisia yhteistyöstä, joka luo yrityksille mahdollisuuden tarttua uuden aikakauden teollisiin mahdollisuuksiin”, sanoo Stephan Litjens, General Manager, Nokia Digital Automation.

Teksti: Vaula Aunola

 

Jaa artikkeli