Unikien kehittämää uutta satamasovellusta käyttää jo merkittävä osa Suomen satamista

Unikie ja Fintrafficin meriliikenteenohjaus julkistivat huhtikuussa kaikille Suomen satamille ja satamatoimijoille avoimen ja ilmaisen satamien digitalisaatioalustan, Fintraffic Port Activity App -palvelun. Unikie on nyt myös Suomen Laivameklarit ry:n kumppanijäsen.

Kuva: Suomen Laivameklarit ry

– Port Activity -sovelluksen avulla laivojen satamakäyntiin liittyviä toimintoja tehostetaan erityisesti tiedonkulkua parantamalla. Kiinnostus satamasovellukseen on ollut suurta. Mukana on jo merkittävä osa Suomen satamista, Unikien teollisista sovelluksista vastaava johtaja Petri Kalske kertoo.

Sovelluksen ydinajatus on tarjota kaikille satamissa toimiville yrityksille ja organisaatioille yhteinen tilannekuva yhdistämällä tietoa ja dataa julkisista ja yksityisistä lähteistä.

– Yhteinen tilannekuva vähentää epätietoisuutta, odottelua ja manuaalista tiedon perässä juoksemista. Tehokas automatisoitu tiedonjako modernin käyttäjähallinnan kanssa tuo tiedon käyttäjän luokse eikä päinvastoin.

Uusi palvelu agenteille syksyllä

Ensi syksynä Unikie lanseeraa uuden toiminnallisuuden, josta voi olla hyötyä agenttien ja varustamojen omien alusten seurannassa.

– Tarkoitus on luoda räätälöity näkymä omaan fleetiin ja alusten sijaintitietoon. Agentti siis voi nähdä yhdellä silmäyksellä omat aluksensa merellä ja satamissa, Petri Kalske kertoo.

Unikie tulee syksyllä kertomaan lisää Port Activity Appista ja agenteille suunnatuista palveluista Suomen Laivameklarit ry:n järjestämässä Call the Agent -tapahtumassa 14.10.2021.

UNIKIE OY

Vuonna 2015 perustettu Unikie on yksi Suomen nopeimmin kasvavista teknologiayrityksistä ja työllistää oli 350 henkilöä. Unikie toimii Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Merenkulkuun Unikie tarjoaa ratkaisuja ja osaamista satamien digitalisaatioon laajalla alueella, Port Activity tilannekuvajärjestelmä on laajimmin käytössä, mutta myös erilaiset prosessien, koneiden, ajoneuvojen ja laitteiden automatisoinnit ja integroinnit ovat Unikien ydinosaamista.

Jaa artikkeli
Freja