25.04.2022

Steerprop rakentaa uuden hallin Raumalle

Rauman kaupunginhallitus on päättänyt omalta osaltaan, että kaupunki myy maata omistamalleen Rauman Satama Oy: lle. Se puolestaan vuokraa alueen pitkäaikaisella sopimuksella potkurilaitteita valmistavalle Steerprop Oy:lle joka aikoo rakentaa uuden hallin.

Maakauppa ja siihen liittyvä vuokrausjärjestely menee vielä valtuustoon, koska kyse on pitkäaikaisesta vuokrasopimuksesta. Sen puolestaan pitääkin olla pitkä ollakseen vakuuskelpoinen.

Steerprop toimii tällä hetkellä lähellä uutta paikkaa. Se on vuokralla entisen Hollmingin telakan hallissa. Uusille järjestelyillä yhtiö valmistautuu myös toiminnan laajentamiseen. Yhtiöstä todetaan Steerpropin etsineen länsirannikolta jo pitkään tuotanto- ja toimitiloja. Yhtenä vaihtoehtona on kaiken aikaa ollut nykyinen pääpaikka Rauma.

Yhtiön tuotannosta suuri osa menee vientiin merikuljetuksilla. Jopa 300 tonnin painoiset tuotteet eivät Raumalla tarvitse erityisjärjestelyjä käsittelyssä. Niinpä sijainti aivan sataman tuntumassa on toiminnallisesti järkevä. Tarkoituksena on rakentaa noin 7000 neliön kokoonpano- ja huoltohalli. Steerprop aikoo toteuttaa myös laiteinvestointeja tuotannon kasvattamiseksi.

Rauman lisäksi yhtiöllä on toimintaa Vantaalla ja Jyväskylässä. Liikevaihto viime vuonna oli noin 38,5 miljoonaa. Suunnittelussa ja kokoonpanossa henkilöstömäärä on 65. Yhtiö työllistää sekä kotimaisia että ulkomaisia konepajoja.
Tällä hetkellä yhtiön uutta hallia suunnitellaan ja lopullinen investointipäätös tehtäneen kesän alkupuolella. Sen odotetaan valmistuvan 2023 lopulla tai 2024 alkupuolella. Kaupunki myy, jos valtuusto sen hyväksyy, tarvittavan maa- alueen 245 000 eurolla.

Jaa artikkeli
millog