27.02.2019

Katso suoralähetys tänään klo 15: Suomen meripolitiikan linjausten esittelytilaisuus

Meripolitiikan linjauksia esitellään valtioneuvoston kanslian ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan, talousvaliokunnan ja ympäristövaliokunnan järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan myös ministeriöiden, valiokuntien ja sidosryhmien puheenvuorot.

Valtioneuvosto hyväksyi Suomen meripolitiikan linjaukset tammikuussa 2019. Nyt hyväksytyissä linjauksissa määritellään Suomen valtamerille ulottuvan meripolitiikan painopisteet. Meripolitiikan kärjiksi on valittu merten suojelu, merilogistiikka, meriklusteri ja merellinen tuotanto.

Meripolitiikan linjauksia esitellään keskiviikkona 27. helmikuuta klo 15.00–18.00 valtioneuvoston kanslian ja eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan, talousvaliokunnan ja ympäristövaliokunnan järjestämässä tilaisuudessa. Tilaisuudessa kuullaan myös ministeriöiden, valiokuntien ja sidosryhmien puheenvuorot. Tilaisuutta voi seurata suorana klo 15.00 alkaen.

Tilaisuuden ohjelma:

15.00

TervetulosanatJussi Soramäki, valtioneuvoston kanslia

15.15

Merten suojeluMaria Laamanen, ympäristöministeriö

Merilogistiikka, Päivi Antikainen, liikenne- ja viestintäministeriö

MeriklusteriMaija Uusisuo, työ- ja elinkeinoministeriö

Merellinen tuotantoTimo Halonen, maa- ja metsätalousministeriö

16.15

Eduskunnan valiokuntien kommenttipuheenvuorot

talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Harri Jaskari
liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen
ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Satu Hassi

Sidosryhmien kommenttipuheenvuorot

Tiina Tuurnala, Suomen Varustamot ry
Henrik Bachér, Meriteollisuus ry
Suvi Häkämies, Gaia Oy
Mikki Koskinen, ESL Shipping
Päivi Haikkola, DIMECC

 

Katso suoralähetys klo 15 tästä linkistä


Valtioneuvoston periaatepäätös Suomen meripolitiikan linjauksista. Itämereltä valtamerille

Linjauksissa määritellään Suomen valtamerille ulottuvan meripolitiikan painopisteet ja toimet asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tarkoituksena on, että Suomi kehittää meripolitiikasta selkeän vahvuusalueen.

Meripolitiikan kärjiksi on valittu merten suojelu, merilogistiikka, meriklusteri ja merellinen tuotanto. Kaikkiin näihin kärkiin liittyvät horisontaalisina teemoina automatisaatio, digitalisaatio ja data; osaaminen, tutkimus ja koulutus; EU- ja kansainvälinen vaikuttaminen; turvallinen toimintaympäristö; sekä rahoitus. YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman Agenda 2030 tavoitteet ja kestävän sinisen kasvun periaatteet ohjaavat kaikkia esitettyjä toimia.


Valtioneuvoston tiedotteet aiheesta meripolitiikka

 

Jaa artikkeli
portofnaantali