07.11.2018

Meriteollisuuspäivä pyrkii tuomaan yhteen raumalaisia tekijöitä

Rauman kaupungin ja SEUTU seutukaupunkiverkoston 7. marraskuuta järjestämä Meriteollisuuspäivä saattaa yhteen meriteollisuudessa toimivat ja siitä kasvua hakevat yritykset ja organisaatiot.

©Port of Rauma

Tilaisuus on toinen lajissaan, sillä vastaavanlainen tilaisuus järjestettiin turussa viime helmikuussa. Molemmat tilaisuudet ovat loppuunmyytyjä. Rauman Meriteollisuuspäivään osallistuu tiedotteen mukaan lähes sata henkilöä, joista 75 prosenttia ovat yritysten edustajia.

RMC Lupaus

Tilaisuutta hyödyntää erityisesti Rauma Marine Constructions joka on ilmoittanut “vahvistavansa joukkojaan ja tarvitsevansa lisää tekijöitä”. RMC ja Tallink ilmoittivat lokakuussa aiesopimuksesta uudesta aluksesta Helsinki-Tallinna reitille. Alus on RMC:n nykyisistä aluksista suurin ja se olisi tarkoitus toimittaa tilaajalleen vuonna 2021.

Raumalainen tuotekorttiluettelo

Tilaisuutta varten tiedot meriteollisuudesta kasvua hakevista yrityksistä on koottu tuotekorttiluetteloon, joka esittelee meriteollisuudesta kiinnostuneet alihankkijat. “Seutukaupungissa on huippuosaamista, jota meriteollisuudella on mahdollisuus hyödyntää entistä laajemmin. Tuotekorttiluettelossa tämä osaaminen on esitelty yhteystietoineen kompaktissa paketissa. Luettelo on kaikkien meriteollisuuden toimijoiden käytössä ja sitä jaetaan muun muassa Meriteollisuus ry:n kautta”, kertoo tiedotteessaan SEUTU-ohjelman projektipäällikkö Paavo Laaksonen.

Nykyinen tuotekorttiluettelo on päivitetty versio viime toukokuun NaviGate-messuilla jaetusta tuotekorttiluettelosta. Tuotekorttiluettelo on ladattavissa meriteollisuuden nettisivuilta.

Jaa artikkeli
freja