14.08.2018

Satamapäivät 19.-20.9. Satamatoimiala pohtii turvallisuuskysymyksiä

Vuotuiset Satamapäivät järjestetään Saimaan kanavan juhlavuoden kunniaksi Lappeenrannassa. Samalla tämä satama-alan ja päättäjien kohtaaminen pidetään ensimmäistä kertaa sisävesisataman vieraana.

Mälkiän uusi silta 2013. Kuva SeppoPiironen/LIVI

Satamapäivät kokoavat satamayhtiöiden ja satamaoperaattoriyritysten johtoa ja asiantuntijoita Saimaan äärelle kauniiseen Lappeenrantaan 19-20.9.2018.

Tänä vuonna keskitytään satamien ja satamaoperaattorien turvallisuusjohtamiseen. Tilaisuuden key note puheenvuoron antaa Suomen ensimmäinen hybridi-asioiden suurlähettiläs Mikko Kinnunen. Erilaiset turvallisuusasiat korostuvat satamatoiminnan digitaalisessa murroksessa ja niistä käydään päivillä keskustelua. Satamapäivillä tutustutaan miehittämättömän aluksen toimintaan ja kuullaan viimeisimmät kuulumiset etäohjatun luotsauspalvelun kehittämisestä.

Satamien rooli kansallisen huoltovarmuuden turvaamisessa on merkittävä. Satamien yhteiseen varautumiseen panostetaan sataman toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi kaikissa olosuhteissa.

Työturvallisuus satamissa on saanut viime vuosina entistä enemmän huomiota ja yritykset ovat panostaneet työturvallisuusasioiden kehittämiseksi. Satamapäivillä kuullaan yritysesimerkit Loviisasta ja Kemistä.

Satamapäivät tarjoavat myös eri sidosryhmille mielenkiintoisen tilaisuuden vuorovaikutukseen Saimaan aalloilla ja kanavaristeilyllä. Halukkaille tarjoutuu myös tutustuminen Viipurin satamaan.

Lisätietoja Satamapäivistä löytyy Suomen Satamaliiton ja Satamaoperaattorien kotisivuilta.

 

Jaa artikkeli
Freja