17.06.2020

Tim Meyerista Turun telakan johtaja

Telakkayhtiö Meyer Werft jatkaa sukuperinnettä ja pyörittää tytäryhtiöiden toimitusjohtajia. Meyer Turun toimitusjohtajana vuodesta 2014 ollut Jan Meyer palaa Papenburgin ja hänen tilalleen tulee Meyer Werftin CEO velipoika Tim Meyer.

Toimitusjohtajat Thomas Weigened (vas.), Jan Meyer, Bernard Meyer ja Tim Meyer. Kuvasta puuttuu Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli.

Jan ja Tim Meyerin isä, Meyer Turun hallituksen puheenjohtaja Bernard Meyer sanoo, että johtajien vaihdos sujuu ennalta suunnitellusti, vaikkakin koronaviruksen vauhdittamana.

– Meillä on perheyhtiössä vallinnut jo kauan ”jatkuvan muutoksen strategia.” Tämä merkitsee henkilöstön kierrätystä eri telakoilla ja ideoiden vaihtoa toimipisteiden henkilöstön kesken. Koronaviruksen aiheuttama pandemia on kieltämättä lisännyt akuuttia muutostarvetta, joten nyt on hyvä aika toteuttaa tämäkin asia, Bernard Meyer kertoo Seatrade Cruise Newsille.

Turusta Saksaan muuttava Jan Meyer korostaa saksalaisyhtiön kolmen telakan, Papenburgin, Turun ja Warnemünden jatkuvaa yhteistoimintaa. Hän pitää omaa Turun aikaansa opettavaisena ja inspiroivana kokemuksena.

– Teimme paljon muutoksia ja isoja investointeja Turun telakalla sekä vastasimme kumppaneidemme kanssa moniin suuriin haasteisiin. Eivätkä haasteet suinkaan ole loppuneet, Jan Meyer viittaa koronaviruksen aiheuttamaan sokkiaaltoon varsinkin risteilyalusten markkinoilla.

Jan Meyer sanoo jatkavansa yhteistoimintaa Meyer Turun kanssa myös Papenburgista käsin.

Saksasta saapuva Tim Meyer sanoo odottavansa innokkaasti Suomeen muuttoa ja tutustumista täkäläisiin laivanrakentajiin, alihankkijoihin ja kumppaneihin. Tim Meyer on toiminut Meyer Werftin toimitusjohtajana Papenburgissa vuodesta 2016 lähtien.

Toimitusjohtajien vaihdos tapahtuu kesän jälkeen. Jan ja Tim Meyer ovat jo seitsemännen sukupolven telakanjohtajia.

Jaa artikkeli