11.07.2022

Toinen viiden tähden kulttuuriretkiristeilyalus kastettu

Toinen kolmesta Helsinki Shipyard Oy:n toteuttamasta Vega-luokan aluksesta Swan Hellenicin varustamolle on nimetty Helsingin telakalla. Nimenantoseremonia pidettiin maanantaina 11. heinäkuuta 2022, ja aluksen kummina toimi rouva Patrizia Passalacqua.

Kuva Helsinki Shipyard

Paikalla oli 100 hengen kutsuvierasryhmä, joka edusti laajasti kansanvälistä matkailubisnestä ja lehdistöä sekä Swan Hellenicin toimitusjohtaja Andrea Zito ja Helsinki Shipyardin ylin johto.

Helsingissä suunniteltujen ja rakennettujen expedition-risteilyaluksen sarjalla on korkea jääluokka, ja ne on suunniteltu varmistamaan huippuluokan risteilykokemus vaativilla toiminta-alueilla: maailman pohjoisimmilla ja eteläisimmillä merillä.
Alukset täyttävät viimeisimmät ympäristömääräysten vaatimukset. Nyt kastettu SH Vega on täysin omavarainen jopa 40 päivän tai 8 000 meripeninkulman ajan. Alukset on varustettu pakokaasujen puhdistuksella, edistyneellä jätevesien käsittelyjärjestelmällä ja jätevarastoilla, joita tarvitaan herkillä napaalueilla toimimiseen. Aluksessa on valmius ottaa akkuteknologia käyttöön, mikä mahdollistaisi myös täysin hiljaisen toiminnan.

Heti kastetilaisuuden jälkeen SH Vega suuntaa neitsytmatkalleen Tromssaan ja Huippuvuorille. SH Vegan projektipäällikkö Jonas Packalén viesti nimenantotilaisuudessa oli seuraava:
– Tämä on hieno päivä telakkalaisille. SH Vega on jopa kauniimpi ja elegantimpi kuin sisaraluksensa SH Minerva. Toivotamme laivalle
ja sen miehistölle myötäisiä tuulia! Erityiskiitokset kaikille projektiin osallistuneille tinkimättömän
ammattitaitoisesta toiminnasta!

Swan Hellenic toimitusjohtaja Andrea Zito:
– Haluamme onnitella kaikkia Helsingissä upeasta työstä tämän hienon laivan suunnittelussa ja toteutuksessa. Olemme erittäin tyytyväisiä työn laatuun, joka varmistaa asiakkaidemme ainutlaatuisen kokemuksen laivalla. Odotamme innolla SH Vegan ensimmäistä risteilyä
arktiselle alueelle, jossa pääsemme esittelemään vieraillemme joitain ainutlaatuista ”See What Others Don’t”.

Jaa artikkeli
navigate