17.04.2023

Tom Lind Elomaticin toimitusjohtajaksi

Stora Ensolta siirtyvä Tom Lind aloittaa Elomaticin johdossa kesäkuussa, nykyinen toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo siirtyy Elomaticin hallituksen puheenjohtajaksi.

Tom Lind. Kuva: Elomatic

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnittelutoimisto Elomatic on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Tom Lindin, joka aloittaa tehtävässä 5.6.2023.

Lindillä on vuosien kokemus erilaisista tehtävistä konsultoinnin, suunnittelun, prosessiteollisuuden ja valmistusteollisuuden aloilla, ja hän on toiminut johtotehtävissä niin listaamattomissa yrityksissä kuin pörssiyhtiöissäkin. Tom on viimeksi toiminut Stora Enson Pohjoismaisesta pakkausliiketoiminnasta vastaavana johtajana.

– On kunnia saada johtaa Elomaticia, joka on taloudellisesti vahva, kasvava yritys, ja sen perusarvoihin kuuluu kestävän kehityksen edistäminen, Tom Lind sanoo.

– Sitoutuneet ihmiset ovat tärkein voimavaramme ja odotan innolla, että pääsen työskentelemään asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on laajentaa ja syventää tarjontaamme ja luoda pitkän aikavälin arvoa kaikille sidosryhmille.

– Meille on ilo toivottaa Tom Lind tervetulleeksi Elomaticille, toteaa hallituksen puheenjohtaja Olli Manner.

– Tomin vahva kokemus edistää kasvutavoitteitamme ja hänen monipuolinen taustansa hyödyttää erityisesti valmistus- ja prosessiteollisuuden asiakkuuksia. Odotamme kaikki innolla Tomin aloitusta ja hänen panostaan Elomaticin kansainväliselle kasvupolulle, hän jatkaa.

Tom Lind seuraa tehtävässä Patrik Rautaheimoa. Hänen seitsenvuotisen toimitusjohtajakauden aikana Elomatic on kasvanut merkittävästi ja yrityksen liikevaihto on ylittänyt 100 miljoonan euron rajan. Yritys työllistää 1 300 henkeä yli 20 eri maassa. Rautaheimolla on ollut merkittävä rooli Elomaticin liiketoiminnan muuttamisessa kestävän kehityksen asiantuntijataloksi. Tästä esimerkkinä voidaan mainita vihreän vedyn ja ammoniakin tuotannon kehitysprojekti Naantalissa.

Elomaticin pitkäjänteisen kehittämisen varmistamiseksi ja jatkuvuutta korostaen Patrik Rautaheimo siirtyy hallitukseen ja valitaan seuraavaksi puheenjohtajaksi. Seitsemän vuotta puheenjohtajana toiminut Olli Manner jatkaa hallituksen jäsenenä.

Jaa artikkeli
portofnaantali