27.03.2022

Uudenlainen risteilyelämys Itämerellä

Maaliskuun alussa liikennöinnin aloittanut Viking Glory tuo ensimmäisenä aluksena Itämerelle todellista risteilylaivatunnelmaa.

Viking Glory tarjoaa slow cruisingia, rentoa matkustamista, joka houkuttelee istahtamaan jollekin laivan monista mainioista kohtaamispaikoista, herkuttelemaan upeissa ravintoloissa ja nauttimaan valoisista, korkeista tiloista ja suurista ikkunoista, jotka tuovat saaristoluonnon aivan lähelle. Hämärät yökerhot ja ahtaat oleskelutilat loistavat poissaolollaan. Glory on todellinen uuden sukupolven ruotsinlaiva.

Viking Gloryn upea kohtaamispaikka, Keskustorin Café & Bar tuo mieleen maailman meriä seilaavat kansainväliset risteilyalukset. Tori suorastaan houkuttelee istahtamaan jättimäisen screenin äärelle, nauttimaan pieniä ruoka-annoksia ja hyviä juomia ja kuuntelemaan elävää musiikkia. Tätä juttua tehdessämme torilla esiintyi Minna Lasanen Jazz Trio.

Laivan upea keskusaukio on tuttu konsepti kansainvälisiltä risteilylaivoilta. Avara kohtaamispaikka, jossa elävää musiikkia ja pieniä ruoka-annoksia ja juomia. Keskusaukio on mukava paikka istahtaa ja seurata laivan vilkasta elämänmenoa. Jättiscreen tuo korkeaan tilaan tunnelmaa.

Vista Room on päivisin eläväinen, houkutteleva ja valoisa koko perheen kohtaamispaikka. Iltapäivällä voi kokea suositun bingokilpailun ja myöhemmin illalla suositut artistit houkuttelevat matkustajat pyörähtelemään tanssiparketilla.
Laivan takakannella näköalaterassi Vista Deck palvelee aamusta yömyöhään.

Valoisa ja korkea Vista Room on mainio paikka koko perheen tapahtumille, kuten Bingo-kilpailuun.

Vista Roomista voi pujahtaa myös laivan salakapakkaan, joka on saanut nimensä salakuljettaja Algoth’silta. Laivan henkilökunta kutsuu sitä ”aikuisten päiväkodiksi”, isojen ikkunoiden tuoman valoisuuden ansiosta. Perinteisen pimeän yökerhon sijasta risteilyä voi juhlistaa valoisassa tilassa.

Vista Room muovautuu myös tanssipaikaksi. Lavalla Soiva Orkesteri solistinaan ahkerasti keikkaileva tangokuningatar Piritta Niemenmaa.

Viking Gloryn kannelle 11 avataan lähiaikoina Itämeren ensimmäinen ulkoilmaravintola, jossa matkustajat voivat ihailla merimaisemia ja viettää aikaa alkukesästä myöhäiseen syksyyn. Viking Terrace on yhdistelmä ravintolaa ja kattobaaria.
− Viking Glory ilmentää visiotamme tulevaisuuden Itämeren-risteilijöistä. Siinä yhdistyvät ilmastoviisaat ratkaisut ja lyömätön saaristokokemus. Risteilyllä tulee voida istua kannella ja nauttia vaihtelevasta maisemasta saarineen ja luotoineen. Viking Terracella se on mahdollista koko kesäkauden ajan, säästä riippumatta. Lasituksen ja infrapunalämmityksen ansiosta se toimii suojaisana keitaana myös viileämmällä säällä, Viking Gloryn intendentti Stig Pernell kuvailee.

Muotoilija, suunnittelija, kuvanveistäjä ja sisustusarkkitehti Stefan Lindfors teki Viking Glorylle kolmen taideteosten kokoelman, joista tämä ”Under ytan” sijaitsee laivan 10. kannella. Ravintola Kobbassa on Lindforsin teos ”Kungen på djupet”.

Viking Glorylla on monia houkuttelevia ravintoloita. Rento, bistrotyylinen Kobba Restaurant and Bar tarjoaa aamuisin Premium-aamiaisia ja päivällä merellisiä herkkuja, kuten Äyriäisvadin, jolla on puolikkaan hummerin lisäksi merirapuja, sinisimpukoita, katkarapuja ja ostereita.
The Buffet -ravintolassa on tarjolla perinteinen seisova pöytä ja samassa tilassa voi herkutella myös burgereita, pihvejä ja kalaa Mimmi´s ravintolassa, joka on saanut nimensä naispuoliselta ammattilaismerimieheltä Wilhemina ”Mimmi” Widbomilta, joka kiersi Kap Hornin 1900-luvun alkupuolella kahdeksan kertaa.
Uudenlainen houkutteleva kohde on myös Market, Itämeren ensimmäinen kelluva kauppahalli, jossa on erilaisia herkkuja tarjoavia ruokakojuja, kuten Pizzaboden, Majas Kitchen, Nordic Farled Touch ja Bread and Greens.
Laivan ruokatuotteista vastaavat laivan keittiöpäälliköt Mikko Martikainen ja Oula Hänninen.

Kylpylän ikkunoista voi ihailla vaikkapa Tukholman Gröna Lundin väliloistoa.

Kannella 11 sijaitsevalla Spa & Wellness -osastolla kylpyläkokemukseen kuuluvat myös hieronnat, hemmotteluhoidot, panoraamasauna, kaksi tavallista saunaa, höyrysauna, vilvoitteluun tarkoitettu lumiluola sekä kolme poreallasta. Osastolla voi harrastaa myös virtuaalijoogaa erilaisten ohjelmien mukaan.

Teksti ja kuvat Kari Martiala

Jaa artikkeli
millog