25.11.2020

Vard rakentaa kahdeksan 78-metristä robottialusta

Norjalainen Fincantierin tytäryhtiö Vard AS (entinen Aker Yards Norway) on allekirjoittanut sopimuksen Ocean Infinity-yhtiön kanssa kahdeksan robottialuksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Yhteistyössä Ocean Infinityn kanssa Vard on suunnitellut ainutlaatuisen monikäyttöalustan, johon on räätälöity ominaisuudet, jotka mahdollistavat maalta tapahtuvan kauko-ohjauksen, kevyen miehistön tai miehittämättömän operoinnin sekä vaihtoehtoisten uusien polttoaineiden, kuten vihreän ammoniakin, käyttöönoton.

Alukset, joiden pituus on 78 metriä, ovat ensimmäisiä laatuaan ja edustavat valtavaa harppausta merenkulkualalle. Kahdeksan aluksen sarja täydentää Ocean Infinityn äskettäin käynnistynyttä robotisoitua Armada-laivastoa, johon kuuluu autonomisia vedenalaisia laitteita ja etäkäyttöisiä pinta-aluksia. Uudet alukset kehitetään erityisesti toimimaan moniroolialuksina, ja ne tukevat Ocean Infinityn toimintaa maailmanlaajuisesti sen ohjauskeskuksista. Vardin erikoistuneet tytäryhtiöt ovat mukana tämän alussarjan kehittämisessä. Suunnittelu ja toteutus ovat jo käynnissä Vard Designissa ja ohjausjärjestelmien kehittäminen Vard Electrossa Ålesundissa, Norjassa.

”Meillä oli kunnia tulla valituksi Ocean Infinityn kumppaniksi tässä projektissa. Yhdessä otamme valtavan harppauksen eteenpäin uuteen meriteollisuuden segmenttiin kehittämällä ja toimittamalla tulevaisuuden aluksia, innovaatio- ja kestävän kehityksen strategiamme mukaisesti ”, sanoo VARD:n uusi toimitusjohtaja Alberto Maestrini.

Ocean Infinityn toimitusjohtaja Oliver Plunkett puolestaan toteaa, että ”Tämän robottilaivaston vaikutus ja laajuus edustaa suurita muutosta sitten purjealuksista höyryyn siirtymisen jälkeen. Uuden laivastomme avulla pystymme tarjoamaan kestäviä palveluja alan kaikille sektoreille offshore-energiasta logistiikkaan ja kuljetuksiin.

VARD 9 60-tyyppinimen saanut alus on kehitetty yhdessä asiakkaan kanssa, joka on sitoutunut ja jolla on vahva pyrkimys tuottaa vähäisiä ympäristövaikutuksia aiheuttavia meripalveluja. Tiiviissä yhteistyössä sääntöviranomaisten kanssa VARD on suunnitellut alukset erittäin vähähiiliseen jalanjälkeen, ja ne ovat ensimmäisiä, jotka tullaan rakentamaan käyttämään vihreää ammoniakkia polttoaineena polttokenno- ja akkutekniikalla. Lisäksi alukset tarjoavat turvallisen alustan erityisesti ROVien laskuun ja nostoon sekä muille robottijärjestelmille kahden suuren moonpoolin avulla, jotka on varustettu VARD:n kehittämillä optimoiduilla ja hyviksi koetuilla vaimennusjärjestelmillä.

”Alusten energiatehokkuuden parantamiseksi suunnitteluprosessissa keskitytään optimoituun rungon muotoon sekä tehokkaisiin potkureihin ja koneistoihin. Alukset on luonnostaan kehitetty turvallisiksi, mm. reduanttisella filosofialla jaetuin kone- ja propulsiotiloin, redundanteilla jäähdytys-, anturi-, automaatio- ja navigointi- sekä viestintäjärjestelmillä ”, sanoo Vardin tutkimus- ja innovaatiojohtaja Ove Bjørneset.

Vard Electro on kehittänyt hyviksi koettuja SeaQ-integroituja järjestelmiä. Hyödyntämällä pitkää kokemusta järjestelmäintegraattorina Vard Electro toimittaa aluksiin täydellisen sähköjärjestelmän paketin suunnittelusta asennukseen, integrointiin ja käyttöönottoon.
Laaja joukko toimittajia ja tekijöitä Norjan meriklusterissa on mukana projektissa, ja se luo huomattavan positiivisen sivuvaikutuksen Ålesundin alueelle. Kahdeksan aluksen sarja rakennetaan Vardin Vard Vung Tau -telakalla Vietnamissa, ja se toimitetaan vuoden 2022 puolivälistä vuoden 2023 loppuun.

Ocean Infinity on merirobotiikkayritys, joka ottaa käyttöön itsenäisiä robotteja. ja alusten majoitusratkaisuja sekä tarjoaa suunnittelu- ja suunnittelupalveluja globaalille meriteollisuudelle. VARDin pitkät laivanrakennusperinteet, huippuluokan innovaatiot ja tekniikka yhdistettynä maailmanlaajuiseen toimintaan ja kokemuksiin monimutkaisten ja erittäin räätälöityjen alusten rakentamisessa ovat ansainneet alan toimijoiden tunnustuksen ja antaneet sille mahdollisuuden rakentaa vahvat suhteet asiakkaisiin.

Jaa artikkeli