21.06.2022

VesselsValue listasi Yhdysvaltojen arvokkaimmat laivastot

Merenkulkualan markkinoita analysoivan VesselsValuen mukaan Yhdysvaltain arvoltaan suurimman laivaston omistaja on Matson Navigation. Sen 15 aluksen laivaston arvo on 2,54 biljoonaa dollaria.

Arvoltaan toiseksi suurimman laivaston omistaa Maersk Line Ltd, jonka 31 aluksen laivaston arvo 2,32 biljoonaa. Seuraavaksi suurin on 218 alusta omistava Edison Chouest Offshore (1,99 biljoonaa). Viiden listalle yltävät myös International Seaways (1,89) ja American Petroleum Tankers (1,59).

Yhdysvaltojen arvokkaimmiksi aluksiksi VesselsValue nimeää rahtilaivoista Kaimana Hilan ja matkustaja-aluksista Symphony of the Seasin. Matson Navigationin omistaman konttialus Kaimana Hilan arvo on 537 miljoonaa dollaria. Royal Caribbean Internationalin Symphony of the Seasin arvoksi on laskettu 826 miljoonaa.

VesselsValue on listannut myös Yhdysvaltojen arvokkaimmat rahtikohteet. Kuivarahtipuolella arvokkain on Kiina, joka on ohittanut vertailussa kolmen vuoden takaiseen tilastoon Japanin. Kakkoseksi listalla pudonneen Japanin jälkeen kolmanneksi tärkein on Meksiko.
Tankkerireiteistä Meksiko on säilyttänyt asemansa arvokkaimpana reittinä. Brasilia on listalla kakkosena ja kolmantena on Kanada.
Konttiliikenteessä arvokkain reitti kulkee Kiinaan. Kakkosena on Etelä-Korea ja kolmantena Kanada.

Teksti Tomi Kangasniemi

Jaa artikkeli
freja