01.07.2022

WALLENIUS SOLin ennätysalus Botnia Enabler saapui Eurooppaan

Maailman suurin jääluokiteltu monipolttoainekäyttöinen ConRovessel – on saapunut Eurooppaan ja aloittaa säännöllisen liikenteen muutaman päivän sisällä.

Botnia enabler, Kuva Wallenius SOL.

Ensimmäinen WALLENIUS SOL:n kahdesta ConRo-aluksesta saapui Zeebruggeen 30.6.2022

– On hienoa, että voimme vihdoin toivottaa alus tervetulleeksi Eurooppaan, sanoo Ragnar Johansson, WALLENIUS SOL:n toimitusjohtaja.

– Nimensä mukaisesti Botnia Enabler auttaa Ruotsin ja Suomen teollisuutta ja mahdollistaa asiakkaidemme tavaroiden pääsyn tärkeisiin satamiin Pohjois-Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Benelux-maissa ja Isossa-Britanniassa. Laiva on edelläkävijä ja olennainen osa ratkaisua, jonka avulla voimme luoda kestävää merenkulkua tulevaisuutta varten.

– Alus saapui Eurooppaan täyteen lastattuna konteilla ja ro-ro-lastilla, jonka se oli ottanut alukselle seitsemän viikkoa kestäneen neitsytmatkan aikana Kiinasta. Alus purkaa lastiaan nyt useissa Zeebruggen ja Antwerpenin terminaaleissa ennen kuin se ottaa jälleen rahtia asiakkaille, kuten Northvolt, Metsä ja Stora Enso.

Botnia Enabler siirtyy 7.7.2022 reittiliikenteeseen Zeebrugge-Antwerpen-Kookola-Oulu-Kemi-Skellefteå-Travemünde-reitille. Reitin kapasiteetti kasvaa huomattavasti entisestä ja kapasiteetti kasvaa edelleen, kun sisaralus Baltic Enabler saapuu Eurooppaan muutaman viikon kuluttua.

– Botnia Enabler on lisännyt konttikapasiteettiamme 300 prosenttia ja ro-ro-rahtien osalta lähes 100 prosenttia korvaamaansa laivaan verrattuna. Ja myöhemmin, kun lisäämme Baltic Enablerin, reitin kapasiteetti on 962 TEUta, Johansson sanoo.

Jaa artikkeli
navigate