13.07.2020

Wärtsilä mukana uuden energian huippuryhmässä

Kuljetus- ja logistiikka-alan suuryritykset kehittävät yksissä tuumin uusia, puhtaampia ja kestävän kehityksen mukaisia polttoaineita. Ponnistelujen kärki on suunnattu ympäristön saastumista ja ilmaston lämpenemistä vastaan sekä luonnon monimuotoisuuden puolesta.

Puhtaampien polttoaineiden koalitioon on liittynyt 11 kansainvälistä suuryritystä eri toimialoilta. Ranskalaisen konttivarustamo CMA CGM:n aloitteesta 2019 syntynyt yhteistoiminta on nyt saanut viralliset puitteet, kun koalition jäseniksi ovat liittyneet AWS, Carrefour Group, CMA CGM Group, Cluster Maritime Français, Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, Engie, Faurecia, Michelin, Schneider Electric, Total ja Wärtsilä.

Koalition jäsenet yhdistävät tutkimus- ja kehityshankkeitaan etsiäkseen uusia vaihtoehtoja puhtaammille energialähteille ja polttoaineille sekä kehittääkseen energiatehokkuutta kulutuksen ja haitallisten päästöjen pienentämiseksi.

CMA CGM Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Rodolphe Saade painottaa sitä, että jäsenten yhdistetyt t&k-resurssit voivat vauhdittaa liikennesektorin siirtymää kohti puhtaamman energian käyttöä.

– Kyseessä on ensimmäinen todella globaali ja omien toimialojensa johtavien yritysten yhteinen ponnistus kohti puhtaampaa maailmaa. CMA CGM aikoo asettaa kaikki resurssinsa näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, Saade sanoo.

Wärtsilä haluaa olla t&k:n aktiivinen osapuoli

Koalitiolla on pitkä lista tärkeitä hankkeita esimerkiksi vedyn, biokaasun ja muiden uusiutuvalla energialla tuotettujen polttoaineiden käytöstä liikenteessä ja logistiikassa.

Wärtsilä Marine Powerin toimitusjohtaja Roger Holm korostaa tällaisen kehitystyön sopivan Wärtsilälle kuin nakutettu, koska teknologiayhtiö on jo oman Smart Marine -strategiansa puitteissa syvällä näissä tutkimushankkeissa.

– Asetamme mielellämme oman älykkään merenkulun ja puhtaampien polttoaineiden osaamisemme eri alojen johtavien kumppaneiden käyttöön pyrkiessämme kohti puhtaampaa tulevaisuutta, Holm muotoilee tiedotteessa.

Wärtsilä on tutkinut paljon merenkulun uusia polttoaineita ja hybridivaihtoehtoja, viimeksi ammoniakin palamista sekä Vaasassa että ensi talvena Norjassa.

Puhtaamman energian koalitio esittää tutkimustensa ensimmäiset johtopäätökset ensi tammikuussa pidettävässä IUCN:n ympäristönsuojelukokouksessa. Konkreettisia tuloksia odotetaan vuoteen 2030 mennessä.

Jaa artikkeli