08.10.2020

Wärtsilä rakentaa kaasulaitoksen Saksaan

Teknologiakonserni Wärtsilä sai syyskuussa ison tilauksen liikenteen kaasupolttoaineiden nesteytyslaitoksen rakentamisesta Saksaan. LNG- ja LBG-polttoaineita tuottavan Laitoksen kapasiteetti on noin 100 000 tonnia vuodessa. Yhtiö ei kerro tilauksen arvoa, mutta sanoo sen olevan merkittävän.

Kölnin lähelle rakennettava tuotantolinja valmistaa vähähiilisiä kaasupolttoaineita meri- ja maantieliikenteen käyttöön. Laitos valmistaa nesteytettyä LNG-polttoainetta suoraan maakaasuverkosta.

Nesteytetty biokaasu (LBG, liquefied biogas) puolestaan on sataprosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta, jota valmistetaan muun muassa mädättämällä kotitalousjätettä tai karjanlantaa biometaaniksi. Nesteytetyn biokaasun käyttö vähentää ilmaston lämpenemistä aiheuttavia kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Nyt julkistettu toimitus käsittää laitoksen suunnittelun ja valmistuksen, maanrakennustyöt, asennuksen sekä käyttöönoton. Tuotannon on määrä alkaa syksyllä 2022.

Wärtsilä Gas Solutions -liiketoimintojen johtaja Antti Kuokkanen huomauttaa, että LNG:llä on jo yleisesti hyväksytty asema liikenteen päästöjä vähentävänä polttoaineena.

– Biokaasun eli LBG:n liittäminen LNG:n tuotantoketjuun leikkaa meri- ja maantieliikenteen päästöjä entisestään. Molempia kaasupolttoaineita voidaan käyttää yhtä aikaa samoissa kohteissa. Meille on kunnia-asia olla mukana kehittämässä liikenteen kestävää kehitystä älykkään teknologian avulla”, Kuokkanen sanoo Wärtsilän tiedotteessa.

Jaa artikkeli